Caprivi

De Caprivi is een lange ‘steelpan’ permanent door water omsloten. Het gebied strekt zich uit in oostelijke richting van de Kavango River naar en langs de Zambezi, tot het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia.

De groene savanne wordt begrensd door de rivieren Kwando, Linyanti en Chobe aan de zuidgrens met Botswana en door de Zambezi rivier die een deel van de noordgrens met Zambia vormt.

De Caprivi is het natste gebied in Namibië met zijn vele regenval en een aantal grote rivieren zoals de Okavango, Kwando en Zambezi; alle zijn afkomstig uit Angola en voorzien een enorm gebied van water. Er zijn ook kleinere rivieren zoals de Linyanti en de Chobe.
De overvloed aan water in de Caprivi zorgt voor een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten treft u er aan, die echter door de dichte begroeiing niet makkelijk te zien zijn. Het wild wordt beschermd in een aantal reservaten. Er zijn hier geen hekken, dus de dieren zwerven vrij rond over de grenzen van de buurlanden Botswana en Zambia.

Mahango Game Park

Het Mahango Game Park wordt gescheiden van de Caprivi door de Okavango-rivier. Het park is alleen toegankelijk met een 4-wiel aangedreven auto. U vindt er veel bedreigde diersoorten, zoals de roan antilope, maar ook leeuwen, olifanten, luipaarden, nijlpaarden, buffels en sabelantilopen.

De Popa Falls vlakbij Mahango is een mooi rustpunt. Hoewel deze naam doet vermoeden dat het hier om een waterval gaat is het in werkelijkheid meer een aantal stroomversnellingen met een maximaal hoogteverschil van vier meter. U kunt hier heerlijk zwemmen, relaxen in de schaduw van de bomen of kanovaren.

Bwabwata National Park

In het Bwabwata National Park komt u veel wild tegen zoals olifanten, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, antilopen en buffels. Het park huisvest ook veel vogels; er zijn tot heden 339 soorten gezien.

Eén van de hoogtepunten is een cruise op de Kavango of de Kwando rivier waarbij u vanaf het water het leven op de oevers kunt bekijken.

Mudumu National Park

Mudumu National Park is een uitgestrekt gebied van 1.010 km² met de Kwando-River als westelijke grens. Het gebied is groen en heeft moerassen, oeverbossen, dicht begroeide savanne en mopanebossen. U krijgt hier een echt Afrika gevoel: het is er wild, ruig en er zijn weinig andere bezoekers.

Nkasa Rupara National Park

Het park (voorheen Mamili National Park) ligt tussen de Kwando- en Linyanti-rivier. Dit moerassige en doorgaans moeilijk begaanbare park heeft paradijselijke waterwegen, maar grote delen van het gebied zijn het hele jaar door uitstekend per 4x4 of te voet begaanbaar. Er zijn veel dieren te vinden, zoals olifanten, leeuwen, buffels, lechwe, antilopen, giraffes, krokodillen en nijlpaarden. Ook zijn hier meer dan 400 verschillende vogelsoorten gespot.

ONZE TOPACCOMMODATIES Caprivi

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: