Etosha National Park

Etosha staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten. Ooit had het een omvang van 100.000 vierkante kilometer, maar ook nu nog met zijn 23.175 vierkante kilometer is het zeer indrukwekkend.

Het is een toevluchtsoord voor drieënnegentig verschillende zoogdieren en driehonderdveertig vogelsoorten. Het middelpunt van het park is de Etosha Pan, een plat zoutmoeras, 130 km lang en 50 km breed. Geologen denken dat de zoutpan zelf meer dan 12 miljoen jaar geleden is ontstaan als een ondiep meer dat uitliep op de Kunene Rivier. Door klimaatsveranderingen is er nu maar gedurende een korte periode per jaar water in de pan. Het krioelt er dan van de flamingo’s en pelikanen. Vanaf half maart tot en met november treft u hier een enorme hoeveelheid wild en gevogelte aan.

Etosha staat bekend om zijn inheemse soorten impala en de grootste olifanten van Afrika. En u vindt er ook de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Ondanks de enorme grootte van Etosha is slechts de zuidkant van de pan toegankelijk voor bezoekers. Er zijn drie rustkampen in het park: Okaukuejo, Halali en Namutoni. Een uitgebreid netwerk van wegen verbindt de kampeerplekken met meer dan dertig waterpoelen in de centrale en oostelijke delen. Het zijn ideale plaatsen om het wild gade te slaan.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: