Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1252 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Fish River Canyon

De Fish rivier is met zijn 650 kilometer de langste rivier in Namibië. De waterloop ontspringt in de oostelijke Naukluft-bergen en stroomt ten zuidwesten van Ai-Ais in de Oranje rivier.

De Fish River Canyon, gelegen langs de lage uitlopers van de Fish rivier, is één van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheden in het zuidelijk deel van Namibië. Het gebied is hoofdzakelijk ontstaan tijdens het pluviale tijdperk (een zeer regenachtig tijdperk) vele miljoenen jaren geleden. Met een diepte tot 550 meter is de Fish River Canyon de op één na grootste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika. De enorme kloof slingert over een afstand van circa 160 kilometer door het gespleten Koubis massief, vanaf Seeheim helemaal naar beneden en eindigt in Ai-Ais.

De Fish River Canyon is ongeveer 500 miljoen jaar geleden gevormd. De kloof is niet alleen door watererosie ontstaan, maar ook door het ineenstorten van de bodem van de vallei na bewegingen van de aardkorst.

Aangezien de Fish Rivier is ingedamd in Hardap bij Mariental, resteert er een kleine hoeveelheid stromend water. In de winter, tijdens het droge seizoen, is de rivierbedding vaak compleet uitgedroogd of gereduceerd tot hier en daar een modderpoel. Na de regenval in de zomer kan de rivier echter veranderen in een woeste stroom.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: