Namib Naukluft Park

In de Nama taal betekent Namib ‘uitgestrekt’ en daarmee is niets teveel gezegd. Dit park is het grootste beschermde gebied in Namibië en één van de grootste parken ter wereld, met een omvang van bijna 50.000 km².

Het bestaat uit diverse verschillende landschappen, waarvan de natste de lagune van de riviermonding bij Sandwich Harbour is. Aan de overkant van dit vochtige gebied ligt de verschroeide Namib woestijn met zijn talrijke oranje zandduinen waar het opwaaiende zand messcherpe richels vormt.

De bekende SOSSUSVLEI zandduinen zijn met meer dan 300 meter de hoogste ter wereld en torenen hoog uit boven hun soortgenoten in het Midden-Oosten. Ze vragen er om om met blote voeten beklommen te worden.
In deze bijzondere woestijn ligt ook het NAMIB RAND NATURE RESERVE, één van de grootste particuliere reservaten in Afrika en zeker ook één van de mooiste.

Het noordelijk deel van het park heeft steenachtige vlaktes die overgaan in een maanlandschap. Het Naukluft bergmassief heeft monumentale paarsgetinte bergen, rotspoelen en wilde dieren. Een paar onverharde wegen doorkruisen het noordelijk deel en andere leiden naar het centrum van het duingebied en de Sesriem kloof. De beste manier om van de grootsheid van dit alles te genieten is om per vliegtuigje een vlucht te maken vanuit Walvis Bay of Swakopmund.

Dieren, insecten en planten hebben zich aangepast aan het leven in deze hoofdzakelijk onherbergzame regio en zijn, met uitzondering van enkele onregelmatige regenbuien, afhankelijk van de zeemist die tot ver in het binnenland reikt.

ONZE TOPACCOMMODATIES Namib Naukluft Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: