Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1252 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Swakopmund

Wie honderden kilometers niets anders ziet dan zandvlakten en rotsheuvels en vervolgens Swakopmund binnen komt, wordt bijna verblind door de kleurrijke historische panden. Hier is alles weer in overvloed aanwezig.

In de warme maanden december en januari zoekt mondain Namibië deze plaats op vanwege de koele aanlandige wind die fungeert als natuurlijke ventilator. De rest van het jaar is het een rustig en aangenaam kustplaatsje.

Swakopmund ligt aan de monding van de rivier de Swakop en is gesticht in 1892. De plaats heeft een uitgesproken Duits karakter, door de Duitse kolonisten voor de Tweede Wereldoorlog. Veel mensen spreken nog Duits en de straatnamen zijn ook in het Duits. Tegenwoordig is het een modern stadje waar nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd te vinden zijn, zoals de gerestaureerde pier, de vuurtoren, het station, enkele Duitse kazernes en de Hansa Brouwerij. Het centrum heeft brede boulevards met palmbomen, een heuse promenade met modewinkels en souvenirshops en grote parken voor de bevolking.

Swakopmund is een ideale plaats om actief bezig te zijn. Er zijn veel uitstapjes mogelijk in de omgeving, waaronder een bezoekje aan de Maanvallei, een ballonsafari, diepzeevissen, kajakken, paardrijden, pleziervlucht over de Forbidden Coast, pelsrobben- en dolfijnentour of een ruim vier uur durende cruise door de Walvis Baai.
Net buiten Swakopmund zijn ook zandduinen te vinden, die uitnodigen tot tochten met quad bikes of sandboards, waarbij u met een surfplank van de duinen glijdt...

Township Tour

Een aanrader is een culturele ‘Township Tour’ waarbij u te voet de straten van de wijk Mondesa verkent en de kans krijgt om met de lokale bevolking te praten en een indruk krijgt van het dagelijkse leven in een typisch dorp in Namibië. Tijdens deze tour krijgt u ook de mogelijkheid om traditionele drankjes en gerechten te proeven.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: