Ndutu

Ndutu Area is vernoemd naar het Ndutu meer en ligt op de grens van het Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area. Dit zijn de meest productieve en voedzame graslanden in de wereld.

Na de regens in november trekken de gnoes hierheen. Ze hebben het mineraalrijke gras nodig om hun jongen te voeden.In februari en maart voltrekt zich hier gedurende 4 weken een groot spektakel. Dan worden de jonge gnoes geboren en zijn de graslanden gevuld met duizenden jonge kalfjes. Na de geboorte van duizenden kalfjes in het begin van het jaar blijven de gnoes enkele maanden in dit gebied, samen met hartebeesten (soort antilope), gazellen en trekvogels.
Wanneer de regen stopt, in mei en juni, en de vlakte opdroogt, trekken de gnoes weer via het westen terug naar het noorden. Ze worden daarbij vergezeld door witte ooievaars, steppenkiekendieven en slechtvalken.

Baron Hugo van Lawick

Meer dan dertig jaar lang filmde de Nederlandse natuurfilmer Baron Hugo van Lawick vanuit Ndutu in de Serengeti. Van Lawick legde in zijn films de nadruk op de individualiteit van dieren. Dit werd hem, tot niet zo lang geleden, door wetenschappers nogal kwalijk genomen. Door de dramatische opbouw van zijn films wist hij ook moeiteloos met zijn films, zoals Serengeti Symphony en The Leopard Son, de bioscoop te halen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Ndutu

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief