Ngamba Island

Een bezoek aan Ngamba Island brengt u naar een prachtig bebost eiland in Lake Victoria. Het eiland is een reservaat in Uganda voor verweesde chimpansees en chimpansees die gered zijn uit dierentuinen, circussen en zelfs de kookpot!

Het Ngamba Island Chimp Sanctuary is opgericht in 1998 in samenwerking met de Jane Goodall Trust. Het reservaat biedt een thuishaven aan meer dan 30 chimpansees. De chimps zijn nu vrij om over hun eiland te zwerven, met uitzondering van een klein afgeschermd gebied dat gereserveerd is voor personeel en bezoekers.

Ngamba Island is voor de chimps één grote speeltuin met een wirwar aan klimplanten en torenhoge bomen waar ze vrijuit kunnen leven zonder bedreiging van de buitenwereld. Omdat chimps niet van water houden, is het meer een natuurlijke begrenzing.

Een bezoek aan Ngamba Island biedt u de mogelijkheid om de chimps met voedertijd te zien vanaf een verhoogd wandelpad van waar u uitstekend kunt fotograferen.

Forest Walk

Een meer opwindende optie is een begeleide wandeling ('Forest Walk') binnen de omheining van het chimp gebied. Tijdens de Forest Walk mogen maximaal drie bezoekers tegelijkertijd het park in (twee keer per dag; 's ochtends en 's middags) onder begeleiding van een ervaren gids.

LET OP! U kunt alléén onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan de Forest Walk.

ONZE TOPACCOMMODATIES Ngamba Island

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief