North Luangwa National Park

Dit park is één van de meest spectaculaire overgebleven wildernissen in Afrika en wordt tegenwoordig één van de beste wildreservaten ter wereld genoemd.

Twee grote rivieren, deLufila en Mwaleshi, stromen door en langs het park. Laatstgenoemde stroomt trapsgewijs naar beneden in een serie stroomversnellingen en watervallen en voordat zij de vallei bereikt vormt zij de mooie Chomba waterval. Deze koele kristalheldere waterval, gelegen in het hart van het North Luangwa Park, heeft enkele van de grootste kuddes antilopen langs haar rivieroevers.

De verscheidenheid aan habitats in dit park is onvoorstelbaar. Er zijn gebieden met alleen mopane bossen, dichtbegroeide oeverbossen en bomen waaraan vele op worsten lijkende vruchten bungelen. Dit leidt tot een adembenemende variëteit aan vogels.

Jarenlang was het noordelijke gedeelte een armzalig verlengstuk van het South Luangwa National Park, maar dit is inmiddels veranderd, dankzij de aanwezigheid van de bekende onderzoekers en schrijvers Mark en Delia Owens. Dankzij hun inzet, is het aantal stropers sterk verminderd. Het park heeft nu enkele van de meest ijverige rangers ter wereld.

Het park is bekend vanwege zijn enorme kuddes buffels en grote troepen leeuwen. Het is niet ongebruikelijk om getuige te zijn van een ‘kill’. Als u een reiziger bent die op zoek is naar avontuur in plaats van een standaard safari, dan is het North Luangwa National Park ‘the place to be’.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: