Parc National des Volcans

Gelegen in het uiterste noordwesten van Rwanda ligt het Parc des Volcans op de steile hellingen van de bergketen de Virungas - de thuisbasis van de zeldzame berggorilla - met wintergroene bamboebossen, open graslanden, moerassen en heidevelden.

Een spannende tocht door de bebouwde uitlopers van de Virungas biedt prachtig uitzicht in alle richtingen. Dan, plotseling, gaat het pad het nationaal park in, waarna de wandelaars worden ondergedompeld in de mysterieuze intimiteit van het regenwoud, gevuld met de geluiden van kleurrijke vogels en het gekwetter van de zeldzame gouden aap en bezaaid met verse sporen van de aanwezige populaties van buffels en olifanten. Door de gaten in het bladerdak vangt u een glimp op van de prachtige bergtoppen. Uiteindelijk komt u aan bij de grote attractie van dit park: de zeldzame berggorilla's.

In het Parc National des Volcans (ook wel Virunga National Park genoemd) zijn vier groepen gorilla's te bezoeken: Susa, Sabinyo, Amahoro en Group 13. Ze bevinden zich allen op de grens tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo (het vroegere Zaïre). En omdat de berggorilla's zich niets van de landsgrenzen aantrekken, is de Ugandese Mgahinga-troep soms in het Parc des Volcans te vinden.

ONZE TOPACCOMMODATIES Parc National des Volcans

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: