Praslin Island

Praslin is het tweede grootste eiland (38 km²) van de Seychellen. Er zijn ongeveer 5000 inwoners die hoofdzakelijk van de landbouw, de visvangst en het toerisme leven.

Praslin kan zich beroepen op een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco en heeft alle ingrediënten voor het ultieme Bounty-gevoel.  Lazare Picault, de ontdekker van de Seychellen, doopte Praslin in 1744 tot het ‘eiland der palmen’. Praslin is op 15 minuten vliegafstand van Mahé en is nog dunner bevolkt dan het hoofdeiland. Voor wandelaars is Praslin een goede bestemming: er zijn diverse wandelpaden uitgezet, van licht tot zwaar, en verschillende natuurwandelingen voeren u langs inheemse planten- en dierensoorten.

Het eiland telt tal van prachtige stranden, waarvan Cote d'Or aan de noordkust en Grand Anse aan de zuidkust de grootste zijn. Speciale vermelding verdient het brede en idyllische Anse Lazio in het uiterste noordwesten, omdat het is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt er veilig zwemmen en snorkelen tussen het levende koraal en de naar schatting 900 vissoorten.

Bezienswaardigheden

Het Praslin National Park is het tweede grootste nationaal park op de Seychellen, na het Morne Seychellois National Park. Het beslaat een oppervlakte van 324 ha en bevindt zich op het Seychelse eiland Praslin. Het hoogste punt ligt op 367 m boven de zeespiegel, maar het bevat ook de diepe Vallée de Mai.

Voor de kust van Praslin liggen talloze kleinere eilanden die bezocht kunnen worden. Cousin Island is sinds 1968 een natuurreservaat en een paradijs voor vogelliefhebbers. Een beoek aan Curieuse is zeker aan te raden en maakt deel uit van een marine reservaat. Hier leeft een kolonie van ruim 250 reuzenschildpadden die van de Aldabra Atol zijn geherintroduceerd. Op dit eiland zijn diverse wandelpaden uitgezet. Op St. Pierre Island kan men uitstekend snorkelen.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: