Riyadh

De hoofdstad Riyadh is op het eerste gezicht een moderne metropool, de snelwegen bruisen van activiteit tussen stedelijke hoogbouw. Maar duik onder de glanzende nieuwe façade en de fascinerende eeuwenoude geschiedenis van de stad is nog steeds te vinden in de sfeervolle souks, boeiende musea en oude architectuur.

Deze mix van middeleeuws en millennial zorgt voor een boeiende combinatie, waar u zowel de eerste wortels van Arabië als de moderne cultuur van de hoofdstad kunt ontdekken.

Het Saudi National Museum heeft meer dan 3.700 antiquiteiten tentoongesteld, die de grootse geschiedenis van Arabië gedurende millennia documenteren. Nog een plaats om te bezoeken: het Al Masmak-fort. Het fort, gebouwd in 1865 en uitstekend bewaard gebleven, herbergt een verzameling foto's die de evolutie van de stad door de jaren heen in kaart brengen.

De Souq Al Zal is gevuld met de geur van wierook en het lawaai van vrolijke straatventers. Alles, van gouden munten tot eigenzinnig handwerk en stoffig antiek, is hier te vinden, met traditionele Saudische items zoals dallah-koffiepotten, jambiya-dolken en mabkhara-wierookbranders; allen uitstekende souvenirs.

Misschien wel de beste manier om de culturele fusie van Riyad te ervaren, is door de keuken. Authentieke recepten zoals kabsa, jareesh en hashi moet u geproefd hebben. Maar ook zijn er veel restaurants die fusiongerechten, geïnspireerd op de regio's van het land, op het menu hebben staan, en daarmee een moderne draai aan traditionele Saudische favorieten geven.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: