Rwenzori Mountains National Park

Het Rwenzori Mountains National Park op de grens met de Democratische Republiek Congo is een Werelderfgoed van een buitengewone natuurlijke schoonheid. Hier vindt u de fabuleuze, met ijs bedekte toppen van de 'Mountains of the Moon' die oprijzen uit een bijna altijd permanente equatoriale mist, hun hellingen bedekt met gigantische en vreemde vegetatie.

In tegenstelling tot andere Oostafrikaanse hoge bergen, zijn de Rwenzoris niet vulkanisch, maar zijn gevormd tijdens de stuwing van de aardkorst die de Rift Valley heeft gecreëerd. De hoogste berg, Mount Stanley, is de op twee na hoogste berg in Afrika en biedt een uitstekende en zeer voldane uitdaging aan bergbeklimmers.

Het Rwenzori Mountains National Park is alleen toegankelijk voor wandelaars. Het biedt fantastische trek- en klimtochten met fabuleuze uitzichten en een ongewoon landschap.De meest populaire trektocht is een 7-daagse route, begeleid door dragers en gidsen, met overnachting in berghutten.

Een Rwenzori safari brengt u naar deze mooie, mistige, puntige bergen, met hun 'Lord of the Rings' sfeer – een heel ander landschap dan waar dan ook in Uganda of zelfs in  Oost-Afrika.

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief