Udzungwa Mountains National Park

De bergen van Udzungwa, ingekapseld door een fascinerend regenwoud zijn, mede door traditioneel bijgeloof, duizenden jaren onaangetast gebleven.

De hoogte van de bergen varieert van 200 tot ongeveer 2600 meter. Het park wordt door weinig reizigers bezocht, maar is toch een must voor reizigers die het zuiden van Tanzania aandoen. Dit gebied is zo lang geïsoleerd geweest van de rest van Oost-Afrika, dat in de laatste 5 miljoen jaar vele dier- en plantensoorten zich hebben ontwikkeld tot inheemse soorten. Er zijn zelfs recentelijk verschillende nieuwe vogelsoorten ontdekt (waaronder de Udzungwa patrijs in 1991).

Er is geen permanente accommodatie in het park, maar het is slechts een uurtje rijden vanaf Mikumi, van waaruit u een dagexcursie naar Udzungwa kunt maken. Neem wel een paar stevige wandelschoenen mee, want de wandeling naar de Sanje waterval is geen "ommetje". Een overweldigend en adembenemend uitzicht over dit unieke stukje natuur is de ultieme beloning voor diegene die deze tocht maakt!

Er zijn geen wegen in het park, maar er zijn vele wandelroutes, variërend van lengte en moeilijkheidsgraad, om dit onbedorven regenwoud met zijn vele riviertjes te gaan ontdekken...

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief