Kidepo Valley National Park

In de noordelijkste punt van Uganda aan de grens met Sudan en Kenia ligt Kidepo Valley National Park met een oppervlakte van 1344 km2.

Het park staat bekend om zijn weide horizonnen, uitgestrekte savanne en adembenemende uitzichten. Het is een wildrijk gebied met meer dan 85 soorten wilde dieren, waaronder olifanten, zebra’s, giraffes, buffels, duikers, hartebeesten, leeuwen, cheeta’s, luipaarden etc. Er komen zes verschillende primaten voor en meer dan 460 vogelsoorten, waaronder de struisvogel en kori bustard.

Het hoogste punt in het park is de 2750 meter hoge Mount Morungole. Mount Lutoke is wel iets hoger maar ligt net op Soedanees grondgebied. De Kidepo rivier is een zanderige rivier die maar enkele dagen per jaar stroomt. Aan de andere zijde van de Kidepo rivier bevinden zich de Kanangorak warmwaterbronnen. Dit is tevens een goede plek om op zoek te gaan naar de struisvogels. En met een beetje geluk treft u de (in Uganda zeldzame) cheeta aan...

In de omgeving van het park leven de Karamajong, een nomadenstam die veel overeenkomsten heeft met de Masai in Kenia en Tanzania. Deze stam van trotse veehoeders weigeren mee te gaan in de meeste vernieuwende invloeden van buitenaf. Hun liefde voor het vee is vergelijkbaar met de Masai in. De manier van leven van deze krijgers is uniek. Ze geloven dat het vee een door God gegeven recht is, zelfs het vee van anderen. U zult zien hoe ze leven, eten, dansen, geniet van het leven en wat hun vee voor hen betekent.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kidepo Valley National Park

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief