Walvis Bay

Walvis Bay is een klein stadje aan kust, geheel in Zuid-Afrikaanse stijl. Het ligt net boven Swakopmund, tussen de woestijn met de zandduinen en de Atlantische Oceaan met de unieke desolate kustlijn.

Amerikaanse walvisjagers ontdekten deze diepe baai, de enige natuurlijke haven van Namibië. Door de strategische ligging halverwege de Namibische kustlijn en met directe toegang tot de meest gebruikte zeevaartroutes zijn de Engelsen en later de Zuid-Afrikanen deze baai als commerciële haven gaan gebruiken.

Net buiten Walvis Bay ligt Dune 7, de hoogste zandduin in dit gebied. Het is een uitdaging voor iedereen om de metershoge duin te beklimmen. Eenmaal boven gekomen, heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. Ook treft u hier de bijzondere woestijnplant Welwitschia Mirabilis aan, die tot 2000 jaar oud kan worden.

Walvis Bay Lagoon is één van de grote bezienswaardigheden van Walvis Bay. De omgeving van de mooie lagune is als natuurgebied beschermd en u vindt hier een groot aantal vogels waaronder flamingo’s, pelikanen, de Jan-van-gent en pinguïns, die er afhankelijk van het seizoen verblijven. De natuurlijke schoonheid van het water, de rust, en de duizenden flamingo’s die samenkomen op de vruchtbare wetlands... het is de moeite meer dan waard.

Tijdens een cruise van een halve dag bezoekt u in een kleine boot o.a. de haven, Bird Island en Pelican Point. Onderweg kunt u genieten van dolfijnen die met de boot meezwemmen. Ook de pelsrobben brengen graag een bezoekje aan de boten, waar hun een hapje vis te wachten staat.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: