Tuli Block

Het Tuli Block vormt een 350 km lange, dunne landstrook dat de grens van Botswana met Zuid-Afrika afbakent.
De strook bestaat voor het grootste deel uit privé-reservaten of concessies, allen toegewijd aan het behoud van het wild. De privé-eigenaren van de concessies in het Tuli Block bieden reizigers een gespecialiseerde kennis van de dieren, de vogels en de prachtige omgeving.

Tuli heeft een fascinerende avonturiergeschiedenis en staat bekend om haar merkwaardige geografische karakteristieken, zoals Solomon’s Wall en de Tswapong en Lepoko heuvels, waar de voorouders van de bosjesmannen sporen van hun rotsschilderingen achterlieten.

Northern Tuli Game Reserve

Het Northern Tuli Game Reserve, aan de samenvloeiing van de Limpopo en de Shashe rivieren, is de verzamelnaam voor diverse privé-reservaten, waaronder het Mashatu Game Reserve. Het hele gebied bedekt meer dan 300.000 ha en is het grootste privé-beheerde wildbehoud gebied in zuidelijk Afrika. Veel van het gebied is niet afgezet, waardoor het wild de kans krijgt vrij tussen de Motloutse en Limpopo rivier te migreren.

Gigantische nyala bomen en koortsbomen met gele basten groeien langs de rivieroevers. Magere sesambomen schieten wortel in de rotsachtige aardlagen. Gnoes, kudu’s, elanden, impala’s en waterbokken trekken door het gebied. Leeuwen (sommigen zelfs zwart gemaand), luipaarden en cheeta’s volgen het wild en vermengen zich met de grote kuddes olifanten.

ONZE TOPACCOMMODATIES Tuli Block

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief