Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Butare

Butare is een stad in het zuiden van Rwanda en het is de hoofdstad van het district Huye. Butare heeft ongeveer 78.000 inwoners en staat bekend als cultureel centrum van Rwanda.

De stad wordt gezien als het intellectuele centrum van het land, terwijl Kigali het politieke centrum is. De nationale, tweetalige universiteit is hier gevestigd, het Rwandan National Institute of Scientific Research en het Ruhande Arboretum.

De stad werd in 1920 gesticht, vernoemd naar de Belgische koningin Astrid (Astrida), en viel destijds onder de Belgische koloniale macht. De eerste katholieke missiepost van het land lag slechts enkele kilometers van het stadscentrum, bij Save Hill. In de stad staat nog steeds een heuse cathedraal.
Het Nationale Museum werd begin negentiger jaren gebouwd  en bevat veel informatie over de culturele geschiedenis van het land en de regio.

Sinds 2006 wordt de stad vaak aangeduid als Huye, maar de meeste inwoners noemen de stad nog steed Butare.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: