Durban

Durban is een grote en exotische havenstad. Het centrum van Durban is erg interessant met zijn prachtige gebouwen. Voor de beste visrestaurants moet u in de havenwijken zijn.

Er heerst een heerlijk subtropisch klimaat en de stad ligt direct aan de stranden van de Indische Oceaan. In Durban zijn verschillende bezienswaardigheden die u eigenlijk niet mag missen. De belangrijkste zijn: de Japanse tuinen in Stamford Hill, het slangenpark aan het begin van de Lower Marine Parade, de botanische tuinen in Greyville, uShaka Marine World ten zuiden van de Marine Parade, het Afrikaanse kunstcentrum, het stadhuis en de kunstgalerij van Durban, allen vlak bij elkaar.

Durban is de belangrijkste vakantieplaats aan de kust van KwaZulu-Natal en de poort naar deze provincie. De met palmen omzoomde promenade is een subtropische metropool vol vakantieplezier, met restaurants en hotels, en staat bekend als de "Golden Mile". Surfen is hier de voornaamste activiteit, terwijl ander vermaak bestaat uit zeilen, vissen en beachvolleyball. Op de promenade wordt Zoeloe-handenarbeid verkocht.

Op het strand bevindt zich het Sea World centrum. Hier bevindt zich een bassin met haaien. De haaien worden gevoed op zondag, dinsdag en donderdag om 12.30 uur. De andere vissen worden dagelijks gevoed door een duiker die in de tank het voedsel aan de vissen geeft. Er worden ook demonstraties gegeven met dolfijnen en zeehonden. De oostkust van Zuid-Afrika (rondom Durban) is één van de indrukwekkendste duikstekken ter wereld, met name door de hoeveelheid grote vissen.

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief