Gauteng

De naam Gauteng komt uit het Sotho en betekend "Plaats van Goud" - een passende naam gezien het feit dat veel van de rijkdom van deze provincie van dit kostbare metaal afkomstig is.

De hoofdstad Johannesburg en de City of Tshwane (Pretoria) maken van Gauteng het commerciële, industriële en administratieve hart van Zuid-Afrika en de stuwende kracht voor geheel zuidelijk Afrika.
Gauteng is de internationale poort tot Zuid-Afrika aangezien de meeste overzeese bezoekers op Johannesburg International Airport landen. Het is een provincie die een boeiend mengsel van westerse knowhow combineert met Afrikaanse magie - met een hele reeks van mogelijkheden, van winkelen, dineren en vermaak tot kunst, cultuur en activiteiten buitenshuis.

Sandton is 's lands duurste winkelcentrum, een Mekka van restaurants en vermaak, en is de verpersoonlijking van het moderne leven. De geest van authentiek Zuid-Afrika ervaart men het best in Soweto, met zijn levendige amusementsgebieden.

Bekijk de geboorteplaats van de mensheid bij Cradle of Humankind in Sterkfontein, dat nu tot Wereld Erfgoed is verklaard. Laat je verbijsteren door de rijkdommen van de Cullinan Premier Diamond mijn, waar de Cullinan Diamond van 3.106-karaat werd ontdekt in 1905. Ondanks de verstedelijking van Johannesburg zijn er nog steeds mogelijkheden om terug te gaan naar de natuur in de omringende gebieden. Wildboerderijen, dammen, meren, rivieren, trektochten en picknickplaatsen zijn alom aanwezig. Het gebied van de Sedibeng/Vaalrivier is een bijzonder populair recreatiegebied voor watersporten en vissen.

De stad Tshwane, ongeveer 50 km ten noorden van Johannesburg, is de administratieve hoofdstad van het land. Het is in een wat rustiger tempo ontwikkeld dan Johannesburg en heeft daardoor een overvloed aan open ruimtes. Er zijn meer dan 100 parken, waaronder vogelreservaten en natuurreservaten.

ONZE TOPACCOMMODATIES Gauteng

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: