Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Gonarezhou National Park

Gonarezhou National Park ligt in het zuidoostelijke laagveld van Zimbabwe en heeft een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante kilometer.

Gonarezhou betekent ‘Plaats van vele olifanten’ en is een prachtig park vol ruige en mooie landschappen. Drie grote rivieren, de Save, Runde en Mwenezi, snijden dwars door het park en vormen natuurlijke oases waar honderden soorten vogels, wilde dieren en vissen samenkomen om zich te voeden en te drinken. Zoals de naam al impliceert, is Gonarezhou beroemd om zijn olifanten, vooral olifanten met zeer grote slagtanden.

Naast de aanwezigheid van vele olifanten kunt u vele andere grote roofdieren en grazers aantreffen: leeuw, luipaard, cheeta (waaronder de zeldzame koningscheeta), buffels, giraffen, zebra's en vele soorten grote antilopen. De kleinere antilopen zoals de zeldzame nyala en de suni zijn twee van de hoogtepunten van het park. In de rivieren en vele poelen kunt u unieke soorten ongewervelde dieren zien, zoals de Zambezihaai, zoetwater grondel, zwarte brasem en de unieke turquoise killifish. Daarnaast kunnen honderden soorten vogels in het park worden gespot.

ONZE TOPACCOMMODATIES Gonarezhou National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: