Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ila Safari Lodge

Ecological safe
Ila Safari Lodge, Kafue, Zambia

Ila Safari Lodge is gelegen aan de Kafue River, met een prachtig uitzicht op het aan de overkant gelegen Kafue National Park. Ila is opgezet door een team van bevlogen Nederlanders, Engelsen en Zuid-Afrikanen, die jarenlang ervaring hebben opgedaan in het management van andere lodges en safari-operaties, en nu hun eigen droom in vervulling laten gaan. Daarbij was naast de unieke lokatie van de lodge, de keuze voor eco-tourism heel bepalend.

De lodge is in alle opzichten revolutionair in zijn opzet om een minimale impact op het milieu te hebben. Zo heeft de Nederlandse oprichter zelf de allereerste elektrische landrover ontwikkeld (elandy), die nu bij deze lodge wordt ingezet voor unieke ‘silent safaris’. Verder heeft de lodge een elektrische pontoon-boat, waardoor ook de river-cruises volledig op zonne-energie kunnen worden uitgevoerd. Momenteel wordt ook gewerkt aan de aanleg van een eigen farm, voor de verbouwing van groenten voor deze en andere lodges in het park, waarmee ook weer veel nieuwe banen voor de lokale bevolking worden gecreëerd.

De lodge heeft een schitterende Boma, met uitzicht op de rivier aan de ene kant en een dambo, waar veel dieren komen drinken aan de andere zijde. Verder slechts 10 tenten, waarvan 8 2-persoons en 2 4-persoons/family tents. De uiterst ruime en luxueuze tenten ademen de sfeer uit van ‘authentic safaris’ (klassiek & luxueus) en liggen allen op hun eigen deck aan de rivier, met eveneens een prachtig uitzicht. De lodge heeft verder een zwembad, dat schitterend gelegen in de Boma, maar deels uitsteekt tot over de rivier. Verder is er een observation-deck voor het bestuderen van de dieren die zich geregeld op het eigen terrein van de lodge begeven (olifanten, leeuwen, luipaarden, komen vrijwel dagelijks op bezoek!) en een stargazing deck, waar gasten ook ’s-nachts kunnen verblijven, om te slapen onder de sterrenhemel.

Uw bezoek aan Ila Safari Lodge in het Kafue National Park zal u een heel bijzondere ervaring opleveren. Vanwege de unieke locatie van de lodge in deze nog vaak onbekende wildernis, het oog voor detail en de 4/5 sterren kwaliteit bij de opzet van deze eco-lodge, en de professionaliteit en vriendelijkheid van het team dat u uiterst gastvrij zal ontvangen!

Faciliteiten

(beveilgde) parkeerplaats
24/7 elektriciteit
bar
bibliotheek
credit card
dompelbad
kindvriendelijk
lounge
restaurant
souvenirwinkel
trouwlocatie
wifi
zwembad

Kamer

24/7 elektriciteit
bagagerek
douche
douche, buiten
muskietennet
terras/balkon
ventilator

Activiteiten

begeleide wandeling
boot safari
game drive
nacht game drive
vissen
vogels spotten

AddToAny

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: