Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Johannesburg

Johannesburg werd gesticht toen er goud gevonden werd en is van een stoffig mijnstadje uitgegroeid tot het commerciële en industriële hart van Zuid-Afrika.

Eén opwindende toeristische attractie is het Newtown Cultural Precinct, onderdeel van een ambitieus stedelijk terugwinningproject. Tussen Chinatown, Oriental Plaza en Diagonal Street, gelegen aan President Street, zijn pakhuizen en andere gebouwen gerenoveerd en presenteren nu een microkosmos van de Zuid-Afrikaanse cultuur. Het Workers’ Museum heeft een uitgebreide fotoverzameling. Op zaterdag wordt de Johannesburg Markt op het plein gehouden.

De grootte van de stad is vooral goed te zien vanaf de Strijdom Tower, waar men vanaf 269 meter hoogte neer kijkt op de bruisende stad met zijn adembenemende skyline.  De Johannesburg Art Gallery, in Joubert Park, herbergt een mooie collectie Zuid-Afrikaanse en internationale kunst. De Standard Bank Gallery is ook de moeite van een bezoek waard. In de buitenwijken van de stad ligt Gold Reef City, de herschepping van een goudmijnstadje uit de tachtiger jaren van de negentiende eeuw, met authentieke winkels, bars, restaurants en andere interessante zaken. U kunt ook een excursie in een goudmijn maken.

Andere bezienswaardigheden zijn het Afrikamuseum, dat een eerlijke en objectieve visie laat zien op het woelige verleden van het land. Het zogenaamde Market Theater Complex is een ongewone verbintenis tussen kleine theaters, barretjes, galeries en een zondagse vlooienmarkt.
Het Voortrekkersmonument in Pretoria is een indrukwekkend gedenkteken van de Grote Trek van de Boeren tussen 1836 en 1840.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: