Katavi National Park

Het Katavi National Park, wild en onaangetast, bevindt zich op een hoge, brede vlakte in het zuidwesten van Tanzania tussen de Ugalla Rivier en de zuidoostkust van Lake Tanganyika: de aangewezen plek voor een échte "Out of Africa" safari.

Het landschap bestaat uit grote moerassen ('flood plains'), open grasvlaktes, savannes en meren en laat Afrika zien, zoals het de laatste duizenden jaren geweest is.
Tijdens uw game drives zult u merken dat de leeuwen, luipaarden en hyena's in dit park geen gebrek aan voedsel hebben: impala's, topis, antilopen, hartebeesten zebra's en immens grote kuddes buffels grazen in de met kort gras begroeide vlakte. En natuurlijk ontbreekt de imposante verschijning van de olifant niet... Ook de vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen: meer dan 400 vogelsoorten zijn hier te spotten, dus vergeet uw verrekijker niet!

In het zuiden van het park bij het Chada meer vindt u de grootste concentratie van nijlpaarden en krokodillen in Tanzania. U moet dan ook niet raar opkijken als u 'hippo pools' tegenkomt met meer dan 40 dieren.

De naam Katavi is afgeleid van de legendarische krijgers, de Katabi, waarvan de lokale bevolking gelooft dat hun geest in een tamarinde boom huist. Deze boom wordt dan ook met kransen omhangen om de zegen van de jagers af te smeken.

Fly Camping

Ook in Katavi heeft u de mogelijkheid van fly camping; u trekt enkele dagen met een gids door het park en overnacht in kleine tentjes onder de indrukwekkende sterrenhemel.

ONZE TOPACCOMMODATIES Katavi National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: