Kruger National Park

Het Kruger National Park is één van de beroemdste wildparken ter wereld. Het park is opgericht in 1926 en beslaat een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare. Het ligt 400 km ten noordoosten van Johannesburg en kan binnengereden worden via acht hoofdingangen.

Het park bestaat uit enkele verschillende ecosystemen en landschappen. Omdat elke diersoort aangetrokken wordt door een bepaald ecosysteem, leeft elke diersoort ook in specifieke gedeeltes van het park. Zo leven de neushoorns en de buffels vooral in het beboste zuidwesten van het park, terwijl zebra's, giraffen en diverse soorten antilopen zich met name ophouden in de graslanden in het zuidoosten van het park.

In het park leven meer dan 7.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden, 1.500 witte neushoorns en 16.000 buffels. In de winter is de kans groter dat u deze dieren aantreft, omdat de begroeiing minder dicht is en de dieren samenkomen op (schaarse) drinkplaatsen. In de zomer komt de 'bush' meer tot leven, het ziet er groener uit, er lopen jonge dieren rond en er vliegen vele vogels door de lucht.

Er is een uitgebreid wegennet door het park aangelegd, zowel verhard als onverhard. De onverharde wegen zijn ook zonder 4x4 auto goed te berijden.
Zelf rijden in het Krugerpark vereist discipline: max. 50 km/h op asfalt, 40 km/h op onverharde wegen (gravel). Uitstappen mag slechts op de aangeduide plaatsen. In het donker rijden is absoluut verboden. U rijdt het Krugerpark binnen door een van de hekken (gates), waar u entreegelden per persoon per dag betaalt. Laat u niet verrassen: want deze “gates” zijn open van 06.00 uur tot 17.30 uur. Ervoor of erna komt u er niet meer in of uit. Ook de afstanden binnen het Krugerpark mag u niet onderschatten: reken op een 20 à 25 km, die u gemiddeld per uur op een rustige manier kunt afleggen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kruger National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: