Kustgebied Tanzania

Aan de kust van Tanzania vindt u enkele kleinschalige lodges die zich aan prachtige, ongerepte stranden bevinden. De kust aan het vasteland is minder bekend dan de eilanden Zanzibar, Pemba of Mafia, wat meestal als strandbestemming na een safari geboekt wordt.

Vanuit Dar es Salaam zijn de lodges prima te bereiken, alhoewel de wegen niet in al te beste staat verkeren. Naast Dar es Salaam zijn er enkele aardige plaatsjes die, als u in de buurt bent, een bezoekje waard zijn:

Bagamoyo

Op twee uur rijden boven Dar Es Salaam ligt Bagamoyo, ooit thuishaven van ontdekkingsreiziger David Livingstone. In deze historische omgeving waant u zich echt in het verleden... Er is veel te zien wat refereert aan het roemruchte verleden van de stad: de slavenhandel. Het oudste huis in Bagamoyo werd gebouwd in 1860. Het fort werd gebruikt door de Arabieren en Duitsers tot 1870 en diende later - tot ongeveer 1992 - als politiepost. Oorspronkelijk werden hier de slaven vastgehouden, voordat zij per boot naar Zanzibar gebracht werden. Het fort heeft een ondergrondse gang waardoor de slaven als vee naar de dhows (Arabische zeilboten) werden gedreven.

Pangani

Pangani is een klein plaatjes ongeveer 55 kilometer vanuit Tanga. Pangani was vroeger een plaats vanwaar veel slaven en ivoor geëxporteerd werden en daarbij was het een van de grootste havens tussen Bagamoyo en Mombasa in Kenia. Vandaag de dag is Pangani een rustig plaatsje. Heerlijk om te relaxen of een boottrip te maken over de rivier of naar een van de nabij gelegen eilanden. In, en rondom de rivier Pangani leven velen verschillende vogels, krokodillen en nijlpaarden.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kustgebied Tanzania

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: