Lake Tanganyika

Het Tanganyikameer is het op één na oudste (en op één na diepste) meer ter wereld, gelegen in Centraal-Afrika, dat de grens vormt tussen Tanzania, Burundi, Congo en Zambia. Het strekt zich uit over 673 km in noord-zuid-richting en is gemiddeld 50 km breed.

Het meer werd voor het eerst ontdekt door Europeanen in 1858 toen de ontdekkingsreizigers Richard Burton en John Speke op zoek waren naar de bron van de rivier de Nijl. Speke zette daarna de zoektocht voort en vond de daadwerkelijke bron, het Victoriameer. Het meer is een belangrijke bron van voedsel voor de lokale bevolking van de omringende landen.

Er zijn 2 nationale parken die grenzen aan het meer: Mahale Mountains National Park is Gombe Stream National Park. Dit zijn de enige twee plaatsen in Tanzania waar het mogelijk is om chimpansees in het wild te bekijken.

De oevers van Lake Tanganyika en Lupita Island bieden een uiterst ontspannen afsluiting van een safari in Tanzania. U treft hier vele prachtige zandstranden aan waar u heerlijk kunt ontspannen en zwemmen tussen de duizenden verschillende vissen die hier voorkomen. De watersportmogelijkheden zijn zeer divers, van zeilen, waterskien en surfen tot snorkelen en zelfs duiken. Tevens bestaat er de mogelijkheid om verschillende boottochten te maken.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lake Tanganyika

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief