Lesotho

Lesotho is een land in Afrika dat geheel door hoge bergen wordt omsloten door Zuid-Afrika. Bij de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk van Lesotho.

Lesotho staat bekend als 'kingdom in the sky'; koninkrijk in de lucht. Deze bijnaam is te danken aan de hoogte; het is het enigste land ter wereld is die in zijn geheel boven de 1000 meter ligt. En of u nu per auto, te voet of te paard door dit land trekt, u kunt altijd genieten van de spectaculaire vergezichten.

Lesotho is een magisch land waar muziek en dans diep in zowel alle rituelen als het dagelijkse leven geworteld zitten. Het land wordt geregeerd door koning Letsie III. Veel mensen leiden nog steeds een traditioneel, simpel bestaan.

De enige stad (tevens de hoofdtad) van Lesotho is Maseru; voor de rest bestaat het land uit kleine dorpsgemeenschappen. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad kunt u onder andere het nationale museumen het koninklijk paleis aandoen. Een wandeling door het bergachtige Sehlabathebe Nationaal Park is ook aan te raden. Er komen geen wilde dieren voor, maar u kunt heerlijk genieten van de natuur en de vergezichten.

Een bezoek aan Lesotho stelt u in staat een Afrikaans land te bezoeken dat grotendeels onaangetast is door toerisme.

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief