Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Malilangwe Private Wildlife Reserve

Malilangwe ('de roep van het luipaard'), gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe, is een 100.000 hectare groot beschermd gebied waar wilde dieren uitbundig aanwezig zijn, inclusief de Big 5; luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel.

Het gebied bevat diverse habitats van rotsachtige gedeeltes 'low veld' ;met boabob bomen, de Malilangwe Mountains en het prachtige meer met een stuwdam die de omliggende dorpen van water voorziet. Door de vele verschillende leefgebieden zijn het aantal soorten dieren dat hier te zien is overdadig. Door dit gebied te beschermen hebben een aantal dieren die met uitsterven werden bedreigd een kans gekregen zich hier te vestigen en voort te planten. een goed voorbeeld hiervan was de zwarte neushoorn, gevold door de witte neushoorn, roan antilopen en Lichtenstein's hartebeest.

Naast de Big Five kunt u in Malilangwe ook op speurtocht naar de Little Six: zes prachtige kleinere soorten antilopen: klipspringer, Sharpe's grysbok, grey duiker, steenbok, de zeldzame Livingstone's suni en oribi, welke na de droogte van 1992 weer goed gedijen.
U mag van geluk spreken wanneer u schuwe dieren zoals het aardvarken, wilde honden en de caracal (lynx) hier kunt spotten... maar er is altijd een kans!

Het vogelleven in Malilangwe is uitbundig: er zijn hier meer dan 400 verschillende soorten geteld, waaronder 14 soorten adelaars, 11 soorten haviken en 9 verschillende uilen. Het gebied is tevens een overwinteringsplaats voor vele verschillende vogels vanuit de hele wereld. Hierdoor zijn er in verschillende seizoenen steeds andere vogels te zien.

ONZE TOPACCOMMODATIES Malilangwe Private Wildlife Reserve

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: