Mana Pools National Park

Mana Pools is een gedeelte van de benedenstroom van de Zambezi rivier in Zimbabwe. Na elk regenseizoen verandert het door slib ontstane gebied in grote meren.

Wanneer deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden, trekt het gebied veel grote dieren aan (waaronder olifanten, buffels, luipaarden en cheeta’s) die op zoek zijn naar water.
Het woord mana betekent vier in de Shona taal. Dit refereert aan de vier grote permanente meren in dit gedeelte van de Zambezi. In het grootste meer, Long Pool, huizen grote aantallen krokodillen en nijlpaarden en langs de oevers treft u grote kuddes olifanten aan.

Het park biedt adembenemend mooie uitzichten, en grote concentraties wild die aan de kilometerslange oevers komen drinken. Het is tevens een gewild gebied voor wandelsafari’s en vogelaars, die hun hart op kunnen halen aan de meer dan 300 verschillende vogelsoorten.

De beste manier om Mana Pools te verkennen is ongetwijfeld per kano. Deze meerdaagse kanosafari’s, die afgewisseld worden met wandelsafari’s, zijn het hele jaar door mogelijk. In de droge tijd kunnen er safaritochten per 4x4 worden gemaakt.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: