Quirimbas Archipel

De Quirimbas Archipel bestaat uit maar liefst 32 eilanden en eilandjes, waaronder Ibo, Matemo, Medjumbe, Quilálea en Quirimba. Het is gelegen aan de noordkust van Mozambique aan de Indische Oceaan nabij de plaats Pemba, hoofdstad van provincie Cabo Delgado.

De eilanden bestaan uit gefossiliseerde koraalrots die rijk is begroeid en het leefgebied is voor waadvogels, sternen en schildpadden. Op sommige eilanden zijn kleinschalige, exclusieve resorts gebouwd. Zo’n 11 eilandjes in het zuiden van de archipel vormen tegenwoordig het Quirimbas National Park. Daarnaast zijn veeel delen van de archipel inmiddels uitgeroepen tot beschermd gebied.
U kunt hier duiken op de prachtige koraalriffen, luieren aan de eindeloze, ongerepte stranden, of de tropische eilanden in de Quirimba Archipel tegenover Pemba verkennen en genieten van vers gevangen vis en schelpdieren.

Onderwaterleven

De tropische eilanden van deze archipel bevatten enkele van de rijkste koraalriffen ter wereld, welke een leefgebied bieden voor een uitgebreid onderwaterleven. Sommige plekken staan ook bekend als de betere duikplaatsen ter wereld. Duikers zullen zich niet alleen verbazen over de kleuren van het koraal, maar ook aan de grootte en variatie van de vissen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Quirimbas Archipel

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: