Mufindi Highlands

Hoog boven de Great Rift Valley, die zich door Afrika uitstrekt van Turkije tot Moçambique en zich splitst in Tanzania, liggen de Mufindi Highlands. Het is een bijzonder afwisselend gebied met theeplantages, donkere, ondoordringbare regenwouden en ruig bushland, afgewisseld met meren, rivieren en beekjes.

Dit gebied, gelegen in het Iringa District, ligt op een hoogte van ongeveer 2000 meter. Het biedt een koel klimaat dat vaak niet verwacht wordt in Afrika. Door dit koele klimaat en de koude rivieren is dit de enige plaats in Tanzania waar de regenboogforellen zich op een natuurlijke wijze voortplanten. Het is een spectaculair golvend landschap dat abrupt eindigt bij de Great Rift Valley.  Al worden er al tientallen jaren geen leeuwen en luipaarden meer gezien, het vogelleven is zeer uitbundig.

De mensen die in Mufundi wonen zijn een volhardend volk met een bijzondere historie. Meer dan 90% stammen af van de Wahehe. 'We' betekent mensen en 'hehe' (uitgesproken als hai-hai) is de naam van de stam. Hoogstwaarschijnlijk is de naam afgeleid van de afschrikwekkende liederen van de krijgers van de stam.
De Wahehe chief Mkwawa leidde zijn krijgers tegen de Duitsers en onthield hen bijna 10 jaar de controle in het gebied.

De Mufindi Highlands staan in schril contrast tot de warmere, stoffiger laaglanden en is uitstekend geschikt om wandelend, per fiets of te paard te verkennen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Mufindi Highlands

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: