Damara Region

De Damara Regio is een bergachtige semi-woestijn tussen Swakopmund en Etosha. Het is een zeer indrukwekkend landschap met uitgestrekte vlaktes met rotspartijen, hier en daar doorkliefd met vaak droge rivierbeddingen.

Dit droge en dunbevolkte gebied herbergt meerdere geologische bijzonderheden, grote aantallen rotstekeningen en niet te vergeten een imposante flora en fauna. De vele soorten vogels en dieren hebben zich aan de ruige omstandigheden aangepast en overleven in een bijna waterloze omgeving.De woestijnolifant en de zwarte neushoorn zijn hier een goed voorbeeld van.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is wereldberoemd dankzij de vele prachtige muurschilderingen die op de rode zandsteen zijn gemaakt. Veel van deze tekeningen zijn vele duizenden jaren oud en stellen vaak dieren voor waarvan sommige soorten niet meer in dit gebied leven. De meest recente schilderingen zijn waarschijnlijk in de 19e eeuw door bosjesmannen gemaakt.

Organ Pipes

De Organ Pipes zijn bijzonder gevormde basaltblokken in de buurt van de Burnt Mountain. Deze berg is 120 miljoen jaar geleden overspoeld door vulkanisch magma, waarbij de hele berg is verkoold. Er is nog steeds geen begroeiing mogelijk.

Brandberg

Een andere bijzondere berg is de Brandberg, het hoogste bergmassief van Namibië. Het is mogelijk om deze te beklimmen. Op de berg vindt men meer dan 43.000 rotsgravures op vele locaties, waaronder de bekende White Lady.

Petrified Forest

Het Petrified Forest (Versteend Woud) bestaat uit een verzameling versteende bomen van ongeveer 300 miljoen jaar oud. De bomen zijn waarschijnlijk aangespoeld, en zo goed geconserveerd dat het moeilijk is ze van echte bomen te onderscheiden.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: