Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kalahari Region

Kalahari is een woord uit het Tswana, het betekent de grote dorst. Dit gebied strekt zich over een groot gebied uit van Namibië tot ver in Botswana. Hoewel er over het algemeen naar wordt verwezen als een woestijn is het dat eigenlijk niet, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn.

Verspreid over de oppervlakte liggen zoutpannen, die tot de vlakste bodemformaties behoren. Geologen hebben vastgesteld dat de Kalahari een van de alleroudste stukken van de vaste aardkorst is, met een leeftijd van ongeveer 3,5 miljard jaar (3.500.000.000 jaar).

Het is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken steppe en savanne omvat. Deze gebieden zijn herkenbaar aan lang stug gras, stekelige struiken en acacia’s. Tijdens de regentijd krijgen planten met bloemen de kans om te kunnen bloeien. In het gebied leven onder andere leeuwen, hyena’s, verschillende soorten gazellen, stokstaartjes en bavianen.

De Kalahari is rijk aan minerale delfstoffen zoals kolen, koper, nikkel en ook diamant. Het zand is er roodbruin en er zijn geen permanente rivieren of meren.

De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen, maar het is één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. Tijdens uw verblijf in de Kalahari kunt u een wandeling maken met de San. Zij geven u een impressie van hun bijzondere levenswijze in dit barre landschap.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kalahari Region

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: