Kaoko Region

De Kaoko regio, ook bekend onder de naam Kaokoveld, Kaokoland of de Kunene regio, ligt in het noordwesten van Namibië, tussen Etosha, Damaraland, Skeleton Coast en de rivier de Kunene, die de grens vormt met Angola.

Kaokoveld wordt gezien als een van de laatste ongerepte en afgelegen gebieden van Namibië. Het toerisme heeft ook hier de afgelopen jaren haar intrede gedaan, zij het geconcentreerd in een paar kleine plaatsjes en de tussenliggende verbindingswegen.
Het grootste gedeelte van dit gebied, met name het westen, is zeer dun of helemaal niet bevolkt. De Himba en Herero die hier leven zijn jagers, verzamelaars en veehouders.

In het uiterste noorden van Kaokoveld liggen de Epupa watervallen. Het landschap is hier groen, een welkome afwisseling met de droge omgeving van de rest van Kaokoveld. Epupa Falls bestaat in feite uit één echte waterval die zo’n 70 meter omlaag stort, maar met een groot gebied van allemaal kleine watervalletjes er omheen waarlangs de breed-uitwaaierende rivier z’n weg naar beneden vindt.

Het reizen in het westen van de Kaoko regio is op z’n minst gezegd avontuurlijk en alleen mogelijk met een 4x4 voertuig met GPS navigatie. In dit gebied ligt ook de beruchte en bijzonder steile Van Zyl’s Pass. Deze geldt als de ‘hoge-school’ voor terreinrijders, en is zelfs door de kenners alleen in oost-westelijke richting af te dalen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kaoko Region

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: