Skeleton Coast National Park

Dit park van 2 miljoen hectare is één van de meest onherbergzame en minst bezochte plaatsen op aarde. Het dankt zijn naam aan de spookachtige scheepswrakken die op deze afgelegen en ontoegankelijke witte kust zijn gestrand.

Slechts 4-wheel drive voertuigen durven zich hier te begeven. Er is gevaar vast te komen zitten in het zachte zand en geen vers water meer te hebben. Een fly in-safari is de enige andere mogelijkheid hier te komen.

De attractie voor bezoekers is de ongerepte en mysterieuze schoonheid van de omgeving waar een frisse zeebries dikwijls gepaard gaat met een dichte mist. Deze mist verklaart de vele schipbreuken en het unieke ecosysteem dat leven biedt aan de meest uiteenlopende planten.

De vreemde ‘Olifants Voet’ plant heeft zichzelf vast geankerd in rotskloven terwijl woestijnvetplanten zoals Lithops precies lijken op kiezelstenen totdat een klein geel bloemetje te voorschijn komt.

De door wind opgewaaide duinen en platte vlaktes worden afgewisseld door woeste ravijnen met muren van bontgekleurde vulkanische rots en uitgebreide bergketens. Alhoewel men niet verwacht olifanten hier aan te treffen is het tegendeel waar. Men heeft ze zelfs gefilmd terwijl ze langs de hoge zandduinen omlaag gleden.

ONZE TOPACCOMMODATIES Skeleton Coast National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: