Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area ( ruim 8000 km2) is een beschermd gebied waar de lokale Masai zij aan zij leven met de wilde dieren. In deze hooglanden, ondedeel van het Serengeti ecosysteem, liggen meerdere bergen en kraters , met als hoogtepunt de Ngorongoro krater.

De Masai zijn de huidige bewoners van het Ngorongoro Conservation Area. Zij cultiveren het land niet; in plaats daarvan laten zij hun vee grazen in het gebied. Het vee zorgt voor de basis levensbehoeften van de Masai: vlees, melk en mest voor het maken van hutten. Hun vee graast hier gewoon naast de andere (wilde) dieren in het gebied.
Het Ngorongoro Conservation Area herbergt een overvloed aan wild. U kunt er allerlei soorten gazellen, zebra's, kudden wildebeesten, giraffen, olifanten enz., maar natuurlijk ook roofdieren en vogels zien. De fauna is afwisselend in een landschap dat veel heuvels en dalen telt.

Ngorongoro Crater

2280 tot 2440 meter
De Ngorongoro krater (21 bij 17 km) is één van 's werelds grootste natuurspektakels en een paradijs voor wie van fotograferen houdt. Wanneer u op de rand van de krater uitkijkt over dit natuurlijke amfitheater wordt u geïmponeerd door de wonderlijke schoonheid van de groene uitgestrekte vlaktes, bossen, moerassen, kleine riviertjes en het Magadi meer.

De krater is in feite een ingestorte vulkaan, met een schitterende vegetatie. De kraterwanden kunnen gemiddeld een hoogte van 610 meter bereiken. Dit bijzondere gebied op aarde is een lust voor het oog. Het is niet voor niets dat de krater ook wel de Ark van Noach wordt genoemd. De vruchtbare vulkanische grond is de ideale voedingsbodem voor dit intrigerende ecosysteem.
Het wemelt er van de wilde dieren: leeuwen, luipaarden, cheeta's, olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo's vormen een roze tapijt over het meer. De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meeste hebben dit vruchtbare leefgebied verkozen tot vaste woonplaats.

Olmoti Crater

2944 meter
De Olmoti Krater, vlakbij het dorpje Nainokanoka, is alleen te voet bereikbaar. Het is een zogenaamde caldera, een vulkaankraterwand die later ingestort is. Op de bodem van de krater is een uitbundige vegetatie, waardoor veel Masai hun vee hier laten grazen.
 

Empakai Crater

2200 meter
De Empakai Krater is één van de minder bekende kraters ten noorden van de Ngorongoro krater. De steile wanden zijn dichtbegroeid met nevelwoud en de bodem van de krater wordt voor het grootste deel in beslag genomen door een sodameer, vaak roze gekleurd door tienduizenden flamingo's. Op een heldere dag zijn vanaf de rand de Kilimanjaro en Lake Natron te zien.

Ol Doinyo Lengai

2960 meter
Ol Doinyo Lengai betekent Berg van God in de taal van de Masai; het is in hun cultuur de heilige berg. De vulkaan is uniek ten opzichte van andere; door een andere samenstelling en de lagere temperatuur van de uitgestoten lava lijkt de berg in het zonlicht eerder zwart dan (het gebruikelijke) rood.

 

Verder...

U kunt ook een bezoek brengen aan de Oldupai Gorge, waar de indrukwekkende sporen zijn gevonden van de oudste mens, of aan één van de Masai dorpen; de Masai zijn de oorspronkelijke bewoners van Tanzania. Het zal een diepe indruk achterlaten wanneer u dit kleurrijke en bijzonder hartelijke herdersvolk ontmoet, dat al honderden jaren met zijn vee door de krater trekt op zoek naar water en voedsel.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: