Northern Cape

De Oranjerivier zorgt voor het levensbloed van deze provincie als hij de weelderig groene velden en wijngaarden bevloeit. De provincie staat bekend om zijn San-rotsschilderkunst, diamantopgravingen, en safari's met vierwielaangedreven voertuigen. Wildreservaten zorgen ervoor dat de dieren weer de kans krijgen in de natuur uitgezet te worden.

Een recente ontwikkeling is de oprichting van het Kgalagadi ("land van dorst") Transfrontier Park, in het noorden van de provincie. Het verbindt Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park met het Botswana's Gemsbok Nationale Park en vormt het eerste grensoverschrijdende reservaat in zuidelijke Afrika. In het nieuwe 38.000 km2 grote park wonen grote kudden antilopen, waaronder de tengere springbok en de majestueuze, met lange degenhoorns getooide gemsbok, alsmede de Kalahari leeuw, met zijn kenmerkende zwarte manen.

Andere hoogtepunten van de Noord-Kaap zijn het Augrabies Falls Nationale Park en Namaqualand, een dor gebied dat als de lenteregens in augustus vallen omgetoverd wordt in een uitgestrekt tapijt van bloemen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Northern Cape

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief