Pamir Self-drive Adventure Group

12-daagse self-drive groepsreis Kirgistan en Tadzjikistan

De Pamir Highway (Russisch: "Pamirsky Trakt", Памирский тракт) is een weg die het Pamir-gebergte doorkruist door Afghanistan, Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgistan (ook wel Kirgizië) in Centraal-Azië.

De Pamir Highway wordt in Kirgistan en Tadzjikistan over een groot deel van zijn lengte aangeduid als route M41 en staat bekend als de op één na hoogste internationale snelweg ter wereld (4.655 m).

U rijdt in een eigen 4x4 auto, samen met een lokale gids en monteur (in hun eigen auto) en andere auto's in konvooi deze bijzondere route.

Wilt u liever alleen met een gids rijden?
Geen probleem: deze reis wordt ook als privé self-drive aangeboden.

 

  • Unieke self-drive in konvooi
  • Pamir Gebergte
  • Indrukwekkende bergen en meren
  • Veel verschillende bergpassen
  • Ala-Archa National Park
  • Kirgizische paardenwedstrijden
  • Lokale dorpjes en markten
  • Interactie met het Pamir-volk

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Bishkek

Internationale vlucht van Amsterdam naar Bishkek in Kirgistan.

Dag 2

Bishkek > Ala-Archa > Bishkek

80 KM / 100% ASFALT

Op de luchthaven wordt u verwelkomt door de gids die u naar uw hotel brengt om in the checken, en waar uw auto klaar staat.

Na alle formaliteiten rijdt u naar Ala-Archa National Park, 40 km ten zuiden van Bishkek. Het park beslaat ongeveer 200 vierkante kilometer en  varieert in hoogte van ongeveer 1500 meter bij de ingang tot maximaal 4.895 meter. Er zijn meer dan 20 kleine en grote gletsjers en ongeveer 50 bergtoppen in het park. Hier heeft u de mogelijkheid om omhoog te gaan tot een panoramisch uitzicht, of u kunt langs de kloof wandelen.

Na de lunch in een lokaal restaurant in Bishkek, maakt u een city tour door de hoofdstad van Kirgistan. U bezoek onder andere Victory Square, Oak Park, Ala-Too Square, Philharmonic Hall en de Aziatische markt (bazaar).

Diner en overnachting in een 4* hotel.

Dag 3

Bishkek > Chon-Kemin

170 KM / 100% ASFALT

Na het ontbijt vertrekt u met de groep en rijdt oostwaarts langs de Chuy-rivier, de natuurlijke grens tussen Kazachstan en Kirgiistan. Als u door de Boom Gorge rijdt, kunt u genieten van prachtige natuurlijke landschappen die deel uitmaken van de Tien-Shan bergen.
Daarna rijdt u door de Chon-Kemin-vallei, waar u de landelijke levensstijl van Kirgizische mensen kunt zien en natuurlijk kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de bossen in de omliggende vallei.

's Avonds krijgt u de gelegenheid om echte, traditionele Kirgizische paardenwedstrijden te zien, die vandaag de dag nog steeds deel uitmaken van de cultuur en tradities van de Kirgizische bevolking.

Diner en overnachting in een guesthouse in de Chon-Kemin vallei.

Dag 4

Chon-Kemin > Lake Son-Kul

230 KM / 50% ONVERHARD + 50% ASFALT

Na het ontbijt begint uw rit naar Lake Son-Kul, het op een na grootste meer in Kirgistan, dat op een hoogte van 3013 m boven de zeespiegel ligt. Op weg naar het meer rijdt u door de Dolonpas (3030 m boven zeeniveau) en langs de oevers van het Orto-Tokoy-reservoir. Voordat u de pas bereikt, stopt u in het dorp Kochkor waar u ambachtslieden traditionele producten van vilt ziet maken.

In de middag rijdt u naar de prachtige pas '33 papegaaien' (3.133 m boven de zeespiegel), die naar het meer Son-Kul leidt. Terwijl u zich een weg baant door de pas, krijgt u de kans om een waterval te zien, die op korte loopafstand van de weg ligt.
Wanneer u aankomt in Son-Kul ontmoet u de lokale nomaden en hun families, die tijdens de zomermaanden aan de kust van Son-Kul wonen. Ze leven zoals hun voorouders in traditionele yurts, een nomadentent gemaakt met een houten frame en bedekt met vilt.

Diner en overnachting in een traditionele yurt op de oever van Lake Son-Kul.

Dag 5

Lake Son-Kul > Kazarman

200 KM / 90% ONVERHARD + 10% ASFALT

's Ochtends krijgt u de gelegenheid om te gaan paardrijden.
Na het paardrijden verlaat u het gebied van Lake Son-Kul en rijdt door de Moldo-Ashuu-pas (ongeveer 3.346 m boven zeeniveau) en gaat dan door een wild, grotendeels onbewoond deel van Kirgistan naar een andere bergpas, de Kara-Koo (3.907 m boven zeeniveau).
De route voert u langs wegen die door ongelooflijk mooie kloven slingeren. Wees tijdens uw rit voorbereid op een geweldig uitzicht op de indrukwekkende bergen en kloven.

Diner en overnachting bij lokale mensen thuis.

Dag 6

Kazarman > Osh

230 KM / 70% ONVERHARD + 30% ASFALT

In de ochtend rijdt u omhoog door de Kaldama-pas (3.062 m boven zeeniveau).
In de middag begint u walnootbossen aan weerszijden van de weg te zien. Deze maken deel uit van het beroemde Arslanbob-walnotenbos, het grootste walnotenbos ter wereld, met meer dan 600.000 hectare oude walnotenbomen.
U gaat dan verder langs een kort deel van de beroemde snelweg Bishkek-Osh, die de noordelijke en zuidelijke delen van de Kirgizische Republiek verbindt.
In de stad Osh bezoekt u een oude markt, die meer dan 1000 jaar geleden op dezelfde plaats ligt. Hier heeft u de kans om verschillende interessante te proeven en souvenirs te kopen.

Diner in een lokaal restaurant; overnachting in een 2* hotel.

Dag 7

Osh > Tadzjik border "Kyzyl Art" > Murgab

185 KM / 40% ONVERHARD + 60% ASFALT

In de vroege ochtend wordt u per minibus (tot grens 170 km) naar de Tadzjiekse grens gebracht. Aan de Tadzjiekse kant van de grens ontmoet u uw Tadzjiekse gids, waarna u uw reis voortzet.
Het lichtblauwe meer van Karakul (3.815 m) ligt langs de Pamir Highway. De naam 'Karakul' kan worden vertaald als 'The Black Lake'.
U rijdt over de Ak Baital-pas (4.655 m) naar de stad Murgab. Rond Murgab zijn er tientallen pieken die tot meer dan 6000 m boven de zeespiegel stijgen. Het verlaten en hooggelegen klimaat van Murghab is bijna Arctisch. Droge lucht, korte en koele zomers en bijna sneeuwloze, strenge, ijskoude winters kenmerken het weer.

Overnachting in een 2* hotel.

Dag 8

Murgab > Bulunkul > Langar

300 KM / 70% ONVERHARD + 30% ASFALT

De mooiste meren van de Pamirs zijn Yashil Kul en Bulunkul (de blauwe meren), die zich in het district Murgab bevinden op een hoogte van 3.700 m boven de zeespiegel. De kleur van het water in Bulunkul is een subtiel samenspel van violet en donkerblauw in het zonlicht.
U krijgt de kans om yaks te zien, traditioneel gebruikt als lastdier en voor melk- en vleesproducten.
Op weg naar het meer rijdt u over de Khargush-pas (4.137 m). In de middag rijdt u naar Langar langs de grens met Afghanistan.

Diner en overnachting bij lokale mensen thuis.

Dag 9

Langar > Khorog

260 KM / 50% ONVERHARD + 50% ASFALT

Op deze dag rijdt u langs de grens van Tadzjikistan en Afghanistan naar Khorog door het hart van het Pamir-gebergte. De Pamirs zijn een reeks met sneeuw bedekte, majestueuze bergen, meren en rivieren met transparant helderblauw water, brede valleien en kurkdroge woestijnen.
Honderden jaren lang hebben mensen deze bergen 'het dak van de wereld' genoemd. Vandaag zulu u begrijpen waarom. Het land van de Pamirs ligt op een hoogte van 3.500 tot 4.200 meter boven zeeniveau. De Pamirs zijn een van de weinige gebieden in Centraal-Azië waar de oude etnische en culturele eigenaardigheden van het Pamir-volk nog steeds bestaan. Door de jaren heen werden de gemeenschappen van elkaar geïsoleerd door onbegaanbare bergketens. Ze ontwikkelden zich tot afzonderlijke enclaves met verschillende dialecten en zelfs verschillende talen.

Diner in een lokaal restaurant; overnachting in een 3* hotel.

Dag 10

Khorog > Kalai Khum

250 KM / 50% ONVERHARD + 50% ASFALT

Dit gebied bestaat uit hoge rotsachtige bergen van meer dan 6000 meter en er loopt slechts één weg door de regio. Reizend door de Pamirs, krijgt u een zeldzame gelegenheid om niet alleen de schoonheid van de maagdelijke omgeving te bewonderen, maar ook om meer te leren over de etnografie, geschiedenis en het dagelijkse leven van bergbewoners.

Onderweg stopt u in kleine dorpjes om met de lokale bevolking te praten en te zien hoe ze leven. Nederzettingen bevinden zich aan beide zijden van de rivier in smalle bergvalleien. Aan de andere kant van de rivier ziet u Afghaanse dorpen.

Overnachting in een 4* hotel.

Dag 11

Kalai Khum > Dushanbe

370 KM / 15% ONVERHARD + 85% ASFALT

In de ochtend rijd u naar Dushanbe. Op deze dag eindigt u met het rijden langs de Pyanj-rivier, die een natuurlijke grens tussen Afghanistan en Tadzjikistan vormt.
Het hoogste punt van de dag is de Shuraba-pas (2.267 m). Dit deel zal je verbazen met zijn unieke bergen. Door de eeuwen heen hebben deze unieke bergen 's werelds grootste ontdekkingsreizigers geïnspireerd, zoals Marco Polo, Hsuan Tsang en Mirza Muhammad Haidar, en u zult in hun voetsporen treden...

Overnachting in een 4* hotel.

Dag 12

Dushanbe > Amsterdam

In de ochtend een transfer naar de luchthaven van Dushanbe voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: