Pamir Self-drive Adventure Private

12-daagse privé self-drive Kirgistan en Tadzjikistan

De Pamir Highway (Russisch: "Pamirsky Trakt", Памирский тракт) is een weg die het Pamir-gebergte doorkruist door Afghanistan, Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgistan (ook wel Kirgizië) in Centraal-Azië.

De Pamir Highway wordt in Kirgistan en Tadzjikistan over een groot deel van zijn lengte aangeduid als route M41 en staat bekend als de op één na hoogste internationale snelweg ter wereld (4.655 m).

U rijdt in een eigen 4x4 huurauto, samen met een lokale gids, deze bijzondere route.

Wilt u liever in konvooi rijden?
Geen probleem: deze reis wordt ook als groepsreis aangeboden.

 

  • Unieke self-drive met privé gids
  • Pamir Gebergte
  • Indrukwekkende bergen en meren
  • Veel verschillende bergpassen
  • Ala-Archa National Park
  • Kirgizische adelaar jachtshow
  • Lokale dorpjes en markten
  • Interactie met het Pamir-volk

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Bishkek

Internationale vlucht van Amsterdam naar Bishkek in Kirgistan (vluchten niet inbegrepen)

Dag 2

Bishkek > Ala-Archa > Bishkek

40 KM / 100% ASFALT

Op de luchthaven wordt u verwelkomt door de gids die u naar uw hotel brengt om in the checken.
Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u naar Ala-Archa National Park, 40 km ten zuiden van Bishkek. Het park beslaat ongeveer 200 vierkante kilometer en  varieert in hoogte van ongeveer 1500 meter bij de ingang tot maximaal 4.895 meter. Er zijn meer dan 20 kleine en grote gletsjers en ongeveer 50 bergtoppen in het park. Hier heeft u de mogelijkheid om omhoog te gaan tot een panoramisch uitzicht, of u kunt langs de kloof wandelen.

Overnachting in een 4* hotel op basis van half pension.

Dag 3

Bishkek > Kochkor

240 KM / 100% ASFALT

Na het ontbijt vertrekt u met de gids en rijdt oostwaarts langs de Chuy-rivier, de natuurlijke grens tussen Kazachstan en Kirgiistan. Als u door de Boom Gorge rijdt, kunt u genieten van prachtige natuurlijke landschappen die deel uitmaken van de Tien-Shan bergen.

Onderweg bezoekt u de Burana Tower, op de plaats van een oude stad in de tijd van de Grote Zijderoute. De volgende stop is een adelaar jachtshow. Traditioneel werden de adelaars gevangen en getraind als een integraal onderdeel van het nomadische leven.
In de middag rijd u verder naar het dorp Kochkor. Het is een van de beroemde plaatsen waar lokale bevolking traditioneel handwerk maakt van Kirgizische vilt. Het maken van Kirgizische vilttapijten is onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven van nomaden, die vilten tapijten gebruikten om hun huizen op te warmen en te versieren.

Overnachting bij lokale mensen in Kochkor op basis van half pension.

Dag 4

Kochkor > Lake Son-Kul > Kyzyl-Oi

270 KM / 90% ONVERHARD + 10% ASFALT

Na het ontbijt begint uw rit naar Lake Son-Kul, het op een na grootste meer in Kirgistan, dat op een hoogte van 3013 m boven de zeespiegel ligt. U rijdt naar de prachtige pas '33 papegaaien' (3.133 m boven de zeespiegel), die naar het meer Son-Kul leidt. Terwijl u zich een weg baant door de pas, krijgt u de kans om een waterval te zien, die op korte loopafstand van de weg ligt.
Wanneer u aankomt in Son-Kul ontmoet u de lokale nomaden en hun families, die tijdens de zomermaanden aan de kust van Son-Kul wonen. Ze leven zoals hun voorouders in traditionele yurts, een nomadentent gemaakt met een houten frame en bedekt met vilt.
Vervolgens rijd u naar beneden via een andere pas, Kara-Keche (3.384 m boven zeeniveau), waar een van de grootste kolenmijnen in Kirgizië ligt.

Overnachting bij lokale mensen in Kyzyl-Oi op basis van half pension.

Dag 5

Kyzyl-Oi > Arkit

450 KM / 10% ONVERHARD + 90% ASFALT

Wanneer u het dorp Kyzyl-Oi verlaat, blijft u langs de Kokomeren-rivier en de Naryn-rivier rijden.
De weg naar het dorp Arkit loopt langs een unieke route, die de noordelijke en zuidelijke delen van de Kirgizische Republiek - Bishkek-Osh met elkaar verbindt. Wees tijdens uw rit voorbereid op een geweldig uitzicht op de indrukwekkende bergen en kloven vanaf de Ala-Bell-pas (3184 m), het Toktogul-reservoir (een van de grootste in Centraal-Azië) en verschillende waterkrachtcentrales.

Overnachting in een guesthouse in Arkit op basis van half pension.
.

Dag 6

Arkit > Sary-Chelek Lake > Osh

380 KM / 10% ONVERHARD + 90% ASFALT

In de vroege ochtend rijd u langs kronkelende bergweggetjes naar het Sary-Chelek-meer, waar u een korte wandeling maakt.
Het Sary-Chelek biosfeerreservaat van 29.000 hectare werd in 1959 opgericht. De naam van het meer vertaalt zich als 'gele kom'. Dit komt omdat in de herfst, wanneer de bomen rondom geel en oranje worden, de reflectie op het water het meer geel kleurt.
Vervolgens rijd u door naar Osh - de tweede grootste stad na Bishkek. Met meer dan 3000 jaar geschiedenis is het een van de meest authentieke en oude stad van het land.

Diner in een lokaal restaurant; overnachting in een 2* hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Osh > Tajik border "Kyzyl Art" > Murgab

185 KM / 40% ONVERHARD + 60% ASFALT

In de vroege ochtend rijd u naar de grens met Tadzjikistan (t170 km). Aan de Tadzjiekse kant van de grens ontmoet u uw Tadzjiekse gids en auto, waarna u uw reis voortzet.
Het lichtblauwe meer van Karakul (3.815 m) ligt langs de Pamir Highway. De naam 'Karakul' kan worden vertaald als 'The Black Lake'.
U rijdt over de Ak Baital-pas (4.655 m) naar de stad Murgab. Rond Murgab zijn er tientallen pieken die tot meer dan 6000 m boven de zeespiegel stijgen. Het verlaten en hooggelegen klimaat van Murghab is bijna Arctisch. Droge lucht, korte en koele zomers en bijna sneeuwloze, strenge, ijskoude winters kenmerken het weer.

Overnachting in een 2* hotel op basis van half pension.

Dag 8

Murgab > Bulunkul > Langar

300 KM / 70% ONVERHARD + 30% ASFALT

De mooiste meren van de Pamirs zijn Yashil Kul en Bulunkul (de blauwe meren), die zich in het district Murgab bevinden op een hoogte van 3.700 m boven de zeespiegel. De kleur van het water in Bulunkul is een subtiel samenspel van violet en donkerblauw in het zonlicht.
U krijgt de kans om yaks te zien, traditioneel gebruikt als lastdier en voor melk- en vleesproducten.
Op weg naar het meer rijdt u over de Khargush-pas (4.137 m). In de middag rijdt u naar Langar langs de grens met Afghanistan.

Overnachting bij lokale mensen thuis op basis van half pension.

Dag 9

Langar > Khorog

260 KM / 50% ONVERHARD + 50% ASFALT

Op deze dag rijdt u langs de grens van Tadzjikistan en Afganistan naar Khorog door het hart van het Pamir-gebergte. De Pamirs zijn een reeks met sneeuw bedekte, majestueuze bergen, meren en rivieren met transparant helderblauw water, brede valleien en kurkdroge woestijnen.
Honderden jaren lang hebben mensen deze bergen 'het dak van de wereld' genoemd. Vandaag zulu u begrijpen waarom. Het land van de Pamirs ligt op een hoogte van 3.500 tot 4.200 meter boven zeeniveau. De Pamirs zijn een van de weinige gebieden in Centraal-Azië waar de oude etnische en culturele eigenaardigheden van het Pamir-volk nog steeds bestaan. Door de jaren heen werden de gemeenschappen van elkaar geïsoleerd door onbegaanbare bergketens. Ze ontwikkelden zich tot afzonderlijke enclaves met verschillende dialecten en zelfs verschillende talen.

Diner in een lokaal restaurant; overnachting in een 3* hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Khorog > Kalai Khum

250 KM / 50% ONVERHARD + 50% ASFALT

Dit gebied bestaat uit hoge rotsachtige bergen van meer dan 6000 meter en er loopt slechts één weg door de regio. Reizend door de Pamirs, krijgt u een zeldzame gelegenheid om niet alleen de schoonheid van de maagdelijke omgeving te bewonderen, maar ook om meer te leren over de etnografie, geschiedenis en het dagelijkse leven van bergbewoners.

Onderweg stopt u in kleine dorpjes om met de lokale bevolking te praten en te zien hoe ze leven. Nederzettingen bevinden zich aan beide zijden van de rivier in smalle bergvalleien. Aan de andere kant van de rivier ziet u Afghaanse dorpen.

Overnachting in een 4* hotel op basis van half pension.

Dag 11

Kalai Khum > Dushanbe

370 KM / 15% ONVERHARD + 85% ASFALT

In de ochtend rijd u naar Dushanbe. Op deze dag eindigt u met het rijden langs de Pyanj-rivier, die een natuurlijke grens tussen Afghanistan en Tadzjikistan vormt.
Het hoogste punt van de dag is de Shuraba-pas (2.267 m). Dit deel zal je verbazen met zijn unieke bergen. Door de eeuwen heen hebben deze unieke bergen 's werelds grootste ontdekkingsreizigers geïnspireerd, zoals Marco Polo, Hsuan Tsang en Mirza Muhammad Haidar, en u zult in hun voetsporen treden...

Overnachting in een 4* hotel op basis van half pension.

Dag 12

Dushanbe > Amsterdam

In de ochtend een transfer naar de luchthaven van Dushanbe voor uw terugvlucht (niet nbegrepen).

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: