Sinya Private Reserve

Sinya, een privé concessie gebied van 600 km2 ten noordwesten van de Kilimanjaro, grenzend aan Kenia en het Amboseli National Park, biedt wildlife, cultuur en spectaculaire landschappen met prachtige uitzichten op de bergen Kilimanjaro, Mout Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok.

In tegenstelling tot andere wildparken zijn hier bijna geen wegen, wat aangeeft hoe onontdekt dit gebied is. In Sinya treft u alle dieren aan die u zou verwachten in een Oost Afrikaans wildpark, vooral veel herbivoren zoals zebra, wildebeest (gnoe), Thomson's en Grant's gazelle, Masai giraffe, eland, kudu en oryx. En natuurlijk zijn ook roofdieren als leeuw, cheeta, luipaard en hyena aanwezig. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Het is tevens een van de weinige gebieden waar u zeer grote olifanten mannetjes van meer dan 50 jaar oud met gigantische slagtanden kunt zien. Deze olifanten migreren samen met de kuddes van vrouwtjes en kalveren tussen de moerassen van Amboseli in Kenia en de acaciabossen en open vlakte van Sinya, op zoek naar water en voedsel. Deze kuddes worden al meer dan 25 jaar geobserveerd door Cynthia Moss in Amboseli en staan te boek als de gezondste olifantenpopulaties van het Afrikaanse continent.

Masai

De Masai die in dit gebied leven volgen nog steeds de tradities en rituelen uit ver vervlogen tijden. U kunt onder begeleiding een bezoekje brengen aan een lokaal dorpje, waar u het dagelijkse leven kunt zien en eventueel een paar woordjes Swahili kunt leren, kunt genieten van de traditionele manier vaan dansen en een stukje geroosterde geit kunt proeven. Uw bezoek komt ten goede aan verschillende projecten van de Masai gemeenschap, zoals de aanschaf en onderhoud van waterpompen, ontwikkeling van een basisschool en bevordering van de gezondheidszorg.

ONZE TOPACCOMMODATIES Sinya Private Reserve

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief