Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

South Luangwa National Park

Kenners hebben het South Luangwa National Park één van de beste wildreservaten ter wereld genoemd en dat is niet zonder reden...

Slechts weinig parken kunnen de buitengewone hoeveelheid wild evenaren noch kunnen zij zulk opmerkelijk wild in zo’n afgelegen en geïsoleerde wildernis tonen aan bezoekers. De concentratie van wild langs de Luangwa rivier behoort tot de beste in Afrika en de Luangwa rivier, de levensader van het park, is de beste intact gebleven rivier in Afrika.

Dit gigantische gebied van pure wildernis is het leefgebied van een grote hoeveelheid wild en vogels, waaronder de grotere roofdieren. De enige uitzondering is de neushoorn, die helaas door stropen is uitgestorven in dit gebied. Er zijn 60 verschillende diersoorten en 400 verschillende vogelsoorten.

Het voortbestaan van de vallei hangt af van de kronkelende Luangwa Rivier, die vol zit met nijlpaarden, krokodillen en waterhoenen. Wanneer u de brug naar het park oversteekt zijn er normaal gesproken tussen 30 en 70 nijlpaarden die beneden in de rivier luieren. Men schat dat er tenminste 50 nijlpaarden per kilometer in de Luangwa Rivier zijn…

Vogelspotten is fantastisch in de vallei. Tegen het einde van het droge seizoen, als het water in de rivieren en lagunes begint te zakken, komen honderden grote watervogels waden in het ondiepe water. Eén van de mooiste vogels is de elegante kraanvogel met zijn gouden kuif, die in grote zwermen samenkomen bij de zoutpannen.

Indien u geïnteresseerd bent in bomen en planten, dan kunt u uw hart ophalen aan de gevarieerde vegetatie in het park. U vindt er enkele prachtige bomen, zoals de mopane, leadwood en winterthorn. Daarnaast vindt u er enkele bijzondere soorten zoals de baobab, grote ebbebomen, de lange eetbare ivoorpalm, marula en de indrukwekkende tamarinde.

ONZE TOPACCOMMODATIES South Luangwa National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: