Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Swaziland

Swaziland heeft imponerende landschappen, authentieke dorpjes en ongerepte natuurreservaten, waar u zich als bezoeker in het echte Afrika waant...

Met een oppervlakte van de helft van Nederland het kleinste land van Afrika, met ongeveer een miljoen inwoners. Meer dan negentig procent van de bevolking bestaat uit Swazi, aangevuld met Zoeloes, Tsonga, Mozambikanen en een handjevol Europeanen. Het land wordt grotendeels ingesloten door Zuid-Afrika en grenst verder aan Mozambique.

Ondanks de aantrekkelijke kanten komen er weinig toeristen naar het bergstaatje. Swaziland telt verschillende landschappen, mede veroorzaakt door een breuklijn in de aardkorst.
Rivieren hebben zich diep ingesneden en voor een afwisselend landschap gezorgd met savannes en hoogvlakten. Neerslag valt er vooral in de zomer, het kan met name flink onweren. De neerslag neemt van oost naar west toe. Daardoor zijn de bossen vooral in de zomer groen, waardoor je het wild in de parken minder snel ontwaart. In het oosten liggen veel suikerrietplantages.

De meeste toeristische attracties bevinden zich rond Lobamba, de stad waar ook het parlement en de koninklijke familie zich ophoudt. Hier ligt de Ezulwini Vallei, een gebied van twintig kilometer lengte. Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is een prachtig park waar je buffels, nijlpaarden, giraffes, zebra's en antilopen tegenkomt. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het Malolotja Nature Reserve, een ongerepte wildernis met de grillige Komati-rivier en zicht op de hoogste bergtoppen van Swaziland. In dit park kunt u onder toezicht de oudste mijn ter wereld bezoeken.

Andere parken zijn het Hlane Nationale Park, het Mlawula Nature Preserve (hier zijn geen nijlpaarden en krokodillen) en het Mkhaya Game Reserve, een particulier wildreservaat. Het park is vernoemd naar de Mkhaya-boom, waar de bevolking bier van brouwt.

ONZE TOPACCOMMODATIES Swaziland

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: