Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

The Ultimate Experience Namibia

15-daagse fotoreis Namibië

The Ultimate Experience Namibia, 15-daagse fotoreis Namibië

Namibië is een land waar u vol verwondering van het ene hoogtepunt naar het andere reist.
Gelegen tussen de Kalahari woestijn en de Atlantische Oceaan en één van de jongste landen in Afrika. De diverse culturen, het ronduit spectaculaire landschap en haar wildlife zijn een droom voor iedere fotograaf. Deze 15-daagse fotografiereis voert u langs de mooiste gebieden van Namibië.

Ook zeer geschikt voor niet-fotografen!

U reist met maximaal 6 deelnemers in een 10-persoons 4x4 terreinwagen. Op deze manier heeft iedere deelnemer een ruime zitplaats aan de grote schuiframen. De auto wordt bestuurd door een zogenaamde "expert-guide" van één van de beste safari operators in Namibië, zodat we tijdens de reis gebruik maken van lokale kennis en ervaring.
Onderweg leert u alle kneepjes van het fotografie-vak van fotograaf Mike Muizebelt, en komt u weer thuis met meer kennis EN een waanzinnig portfolio!

Mike Muizebelt Fotografie

Mike Muizebelt is een full-time professioneel fotograaf met een uitgesproken passie voor reisfotografie, met name op het Afrikaanse continent. Zijn kracht ligt in het maken van sterke en creatieve composities die samen met de laatste technische mogelijkheden zorgen voor afwisselende series en pakkende beelden. Tijdens deze bijzondere fotoreis deelt hij zijn kennis en enthousiasme graag met u!

 

  • Quiver Tree Forest & Giants Playground 
  • Lüderitz
  • Kolmanskop en Klein Aus Vista
  • Sossusvlei en omgeving
  • Namib woestijn & Namib Naukluft
  • Walvisbaai
  • Swakopmund
  • Spitzkoppe
  • Erindi Game Reserve 

AddToAny

  Vertrek 4 mei 2024
  Neem contact op voor andere vertrekdata

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Windhoek

In de ochtend aankomst op internationale luchthaven van Windhoek (vlucht niet inbegrepen, maar kan bijgeboekt worden).
U wordt op het vliegveld verwelkomd door uw gids die u naar uw accommodatie brengt.

Na de lunch is er een briefing en workshop van Mike Muizebelt.

Briefing &
Middagworkshop
River Crossing Lodge, Greater Windhoek, Namibia
lodge
River Crossing Lodge
half pension

Dag 2-3

Keetmanshoop

U rijdt van Windhoek zuidwaarts richting Keetmanshoop, en rit van ongeveer ca. 500 km; reisduur ca. 5 uur.

U brengt een bezoek aan het Quiver Tree Forest. De Quiver Tree (kokerboom) is geen boom in de engere zin van het woord, maar een plant van het geslacht Aloe, die uitgroeit en vertakt tot hij de proporties van een flinke knotwilg heeft. De naam is afgeleid van het feit dat de Bosjesmannen (San) de holle takken van de plant gebruiken om er pijlkokers van te maken. De meeste kokerbomen groeien over, op, of tegen blokken basalt.

Middag- en avondworkshop
Quiver Tree Forest

Op dag 3 bezoekt u opnieuw het Quiver Tree Forest. In en rond het bos liggen enorme granieten rotsblokken. Sommige rotsblokken zijn op zo’n mysterieuze manier ‘gestapeld’ dat het onvoorstelbaar is dat zij door natuurkrachten zo zijn gevormd.

Ochtendworkshop
Quiver Tree Forest

Na een picknick lunch rijdt u naar Giants Playground waarvan de naam de lading precies dekt. Het is net een blokkendoos in een speeltuin van een reus. Het is een wonder dat alle rotsformaties zonder de hulp van reuzenhanden kan zijn ontstaan. De echte verklaring voor het ontstaan van Giants Playground is dat de rotsblokken van gehard lava zijn ontstaan door erosie. Een bezoek aan dit bijzondere fenomeen is beslist de moeite waard. 

Middag- en avondworkshop
Giants Playground
Quivertree Forest Rest Camp, Keetmanshoop, Namibia
country hotel
Quivertree Forest Rest Camp
half pension

Dag 4

Keetmanshoop

Ochtendworkshop
Quiver Tree Forest / Giants Playground

Lüderitz

Na de workshop rijdt u in westelijke richting naar Lüderitz, een rit van ongeveer 4½ uur.
Oorspronkelijk bekend als Angra Pequena en in 1883 gesticht door de Duitse koopman Adolf Lüderitz als handelspost. In Lüderitz vindt u alles wat u van een kleine Duitse stad kunt verwachten, van delicatessen tot konditoreien en Lutherse kerken.
Na de lunch maakt u In de middag maakt u met de gids een rit langs de kust. De rotsachtige kustlijn met zijn vele strandjes en baaitjes is zeer geliefd bij strand-, vis- en watersportliefhebbers en... fotografen!

Lüderitz Nest Hotel, Namibië
city hotel
Lüderitz Nest Hotel
half pension

Dag 5

Kolmanskop

Deze spookstad was eens het centrum van de lokale diamantindustrie. Tot 400 mensen woonden hier in een permanente woestijnwind, dikwijls tot 100 km per uur, en temidden van het zand onder toch vrij comfortabele omstandigheden. In 1956 verliet de laatste inwoner Kolmanskop en langzaam heroverde de woestijn de stad. Een aantal gebouwen, o.a. de concertzaal, zijn gerestaureerd maar de meeste huizen zijn nog net zoals ze 50 jaar geleden zijn verlaten.

Ochtendworkshop
Kolmanskop

Aus

In het Ausgebergte dat aan het Naukluft Park grenst, ligt het plaatsje Aus. Een ideale plek om te genieten van deze prachtige omgeving met haar bijzondere rotsformaties en vlakten. Met een beetje geluk komt u zelfs de wilde Feralpaarden tegen.

Avondworkshop
Milky Way
Desert Horse Inn, Namib Rand Nature Reserve, Namibië
guesthouse
Desert Horse Inn
half pension

Dag 6-7

Aus

In Aus komen 3 verschillende soorten flora en fauna bij elkaar uit 3 verschillende ecosystemen waaronder de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo. Door deze samenkomst groeien hier ruim 500 plantsoorten, een 5e van de totale flora van Namibië. 

Sunrise drive
Omgeving van Aus

Namib Naukluft

Sossusvlei, in de Namib woestijn, is een grote zoutpan welke omgeven is door intens rode zandduinen die scherp afsteken tegen de diepblauwe lucht. De zandduinen, die tot 300 meter hoog kunnen zijn, verplaatsen zich langzaam door de wind. In deze ogenschijnlijke levenloze omgeving kunt u de zandsporen van gekko’s, kevers, insecten en hagedissen aantreffen. Het gebied is een paradijs voor fotografen

Bezoek Sossusvlei
met privé gids

Op dag 7 brengt u opnieuw een bezoek aan de Sossusvlei.
De Dead Vlei is een witte zoutvlakte omringd door wel 300 meter hoge oranje zandduinen, maar staat bekent om de vele dode bomen: zwartgeblakerd door de zon en standhoudend door de enorme droogte. De boomskeletten contrasteren prachtig tegen de witte zoutvlakte, het oranje woestijnzand en de blauwe lucht, wat spectaculaire foto's oplevert.
De Sesriem Canyon, een smalle kloof van ongeveer een kilometer, die miljoenen jaren geleden gevormd werd door de Tsauchab rivier.

Bezoek Deadvlei, Sesriem Canyon & Elim Dune
met privé gids
Sossus Dune Lodge, Namib Naukluft, Sossusvlei, Namibië
lodge
Sossus Dune Lodge
half pension

Dag 8

Namib Naukluft

Elim Dune is een relatief geïsoleerde, hoge zandduin, 5 km voorbij de Sesriem-poort. De duin is 100 meter hoog en is een geweldige plek om te bezoeken voor ochtendfoto's. De deskundige gids richt zich op de kleine dingen die vaak over het hoofd worden gezien: nachtelijke dierensporen, plantensoorten en kleinere dieren in het wild.

Sunrise fotoshoot Elim Dune
met privé gids

Na deze excursie rijdt u verder naar Namib Dune Star Camp, waar u in de middag een begeleide wandeling maakt.

Namib Dune Star Camp, Namib Sesert, Namibia
lodge
Namib Dune Star Camp
half pension

Dag 9

Namib woestijn

De Namib woestijn is één van de oudste en droogste woestijnen ter wereld en biedt een grote variëteit aan ecosystemen. Het is een paradijs van adem- benemende schoonheid, eindeloos uitgestrekte gebieden, verlaten stranden en diepe canyons.

Ochtendwandeling Namib woestijn
met privé gids

Walvis Bay

In Walvis Bay kunt u naar de lagune van de enige natuurlijke haven van Namibië. U kunt vele flamingo's aanschouwen (niet de hele jaar door), zeeleeuwen en als u geluk heeft dolfijnen en zelfs walvissen. Ook kunt u vele vogels spotten, zoals de Jan-van-Gent, pelikanen en pinguïns, die er afhankelijk van het seizoen verblijven.

Middag tour Walvis Bay
met privé gids
Flamingo Villas Boutique Hotel, Walvis Bay, Namibia
boutique hotel
Flamingo Villas Boutique Hotel
logies & ontbijt

Dag 10-11

Walvis Bay

U maakt een boottrip op de lagune van de enige natuurlijke haven van Namibië. U vaart naar Bird Island en Pelican Point en kunt zeeleeuwen en verschillende vogelsoorten aanschouwen.
In de middag brengt u een begeleid bezoek aan Sandwich Harbour, een prachtige omgeving voor fotografen en 4x4 liefhebbers. U doorkruist de Kuiseb rivier delta, een droge rivierbedding en rijdt langs het strand tot u de natuurlijke vogelrijke zoete lagune bereikt.

Lagune excursie & bezoek Sandwich Harbour
onder begeleiding van een gids

Swakopmund

Aan het einde van de middag rijdt u naar Swakopmund voor het diner in een lokaal restaurant.
Diner in een restaurant Swakopmund (inbegrepen / drankjes niet)

Op dag 11 in de ochtend de Living Dunes Experience. U rijdt met een 4WD voertuig naar de duinenrij tussen Walvis Bay en Swakopmund. Deze duinen herbergen een onverwachte rijkdom aan flora en fauna, waarover uw gids uitgebreid vertelt.

Excursie Living Dunes
onder begeleiding van een gids

In de middag rijdt u naar Skeleton Coast, geassocieerd met scheepswrakken en verhalen van zeelieden die door de woestijn lopen op zoek naar voedsel en water. U bezoekt het beroemde Henties Bay scheepswrak.
Als de tijd het toelaat, brengt u ook een kort bezoekje aan Cape Cross, één van de grootste kolonies zeerobben in Namibië.

Middag fotoshoot
Skeleton Coast, Henties Bay & Cape Cross
Desert Breeze, Swakopmund, Namibia
guesthouse
Desert Breeze
logies & ontbijt

Dag 12-13

Swakopmund

Ochtendworkshop
Swakopmund Dunes

Spitzkoppe

Spitzkoppe staat bekend als de 'Matterhorn of Namibia'. Het heeft een hoogte van 1800 m maar is niet de hoogste berg van Namibië. Wel de meest bekende in het land. Gesitueerd in een eindeloos droog landschap, kan je de bergen al zien vanop grote afstand. De enorme granieten rotsen ontwikkelden zich meer dan 100 miljoen jaar geleden als gevolg van vulkanische activiteiten gevolgd door erosie. De Spitzkoppe beschikt over mooie rotstekeningen, bijvoorbeeld bij Bushman’s Paradise. U kunt een wandeltocht maken naar deze rotstekeningen vanaf de ingang, waarbij het laatste deel via een klimtocht met een ladder gaat.

Middag- en avondworkshop
Spitzkoppe en omgeving

Op dag 13 Spitzkoppe  (Volle dag fotografie omgeving Spitzkoppe Lodge)

Hele dag fotograferen
omgeving Spitzkoppen Lodge

 

Spitzkoppen Lodge, Namibia
lodge
Spitzkoppen Lodge
half pension

Dag 14-15

Erindi Private Game Reserve

Erindi ligt op een uitgestrekte hoogvlakte (71.000 ha) waar veel verschillende soorten wild voorkomen, waaronder ook enkele bedreigde diersoorten. Erindi betekent ‘Waterplaats’ in de lokale Herero taal. Het gebied omvat berglandschappen, savannes en open grasland. Als u met een van de ervaren gidsen op game drive gaat kunt u vele wilde dieren tegenkomen zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, wilde honden en nog veel meer. Deze gidsen kunnen u veel vertellen over het landschap en de dieren in dit gebied.

Middag privé fotosafari
Erindi Private Game Reserve

Op dag 15 maakt u een laatste game drive in het Erindi Game Reserve.

Ochtend privé fotosafari
Erindi Private Game Reserve

Windhoek

In de middag rijdt u via Okahandja en Windhoek terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Old Traders Lodge, Erindi Private Game Reserve, Namibië
lodge
Old Traders Lodge
vol pension

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: