Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van de Republiek Namibië, gesticht door Duitse missionarissen. Het ligt in het midden van het land, op een hoogte van circa 1650 meter. De naam van de stad is afgeleid van Winterhoek, de boerderij waar Nama-leider Jonker Afrikaner is geboren.

Windhoek staat van oudsher bekend om de warme bronnen. De Nama’s noemde de plek Ai-Gams en de Herero’s noemden het Otjomuise. Beide namen verwijzen naar de warme bronnen.
Het huidige Windhoek werd op 18 oktober 1890 gesticht toen Von François de fundatie voor het fort (Alte Feste) legde. Sinds 1891 is Windhoek de hoofdstad van het land. Tot aan het begin van de 20e eeuw ontwikkelde de plaats zich langzaam, met alleen hoognodige gebouwen voor het bestuur van de kolonie. Na 1907 ontwikkelde de stad zich sneller. Uit binnen- en buitenland trok men naar de stad. Vooral uit Duitsland en Zuid-Afrika emigreerde men naar Windhoek.

Tegenwoordig is het centrum een vreemde mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau-stijl. Vlakbij staat het huidige parlementsgebouw, het Tintenpalast. Een museum dat de koloniale geschiedenis als thema heeft, staat hier ook niet ver vandaan. Het museum is gevestigd in het oude fort dat de Duitse kolonisator achterliet, de Alte Feste.

Een bezoekje aan het station is aardig. Dit werd in opdracht van de Zuid-Afrikanen ontworpen door een Nederlandse architect. Het gebouw heeft dan ook wel iets weg van de oude NS-stations die in Nederland overal nog wel te vinden zijn.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: