Victoria Falls / Livingstone

De Victoria watervallen, één van de meest spectaculaire wonderen der natuur, liggen op slechts een steenworp afstand van Botswana op de grens van Zimbabwe en Zambia. De lokale bevolking noemen ze ‘Mosi-oa-Tunya’; de rook die dondert.

Het magische van deze watervallen komt tot uiting in de torenhoge kolommen water en mist, het oorverdovende gedonder van het vallende water, de angstaanjagende diepte van de kloof en de rustgevende lagunes in de bovenloop van de rivier, waar nijlpaarden en dodelijke krokodillen zich schuilhouden.

De Victoria watervallen (tegenwoordig een nationaal park) zullen op elke bezoeker nét zo’n indruk maken als op David Livingstone in 1860. Ze zijn het hele jaar een spectaculair gezicht, maar van februari, na het regenseizoen, staat het water het hoogst en is de beleving helemaal fantastisch.

Een rondvlucht (de 'Flight of Angels') biedt een fabuleus uitzicht op de watervallen en de bovenloop van de rivier met haar vele eilandjes. Raften op de wilde stroomversnellingen in de kloof is een zeer populair avontuur. Bezoekers kunnen ook kayakken, kanovaren, een wandelsafari maken onder begeleiding van een gids en paardrijden.

ONZE TOPACCOMMODATIES Victoria Falls / Livingstone

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: