Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Winelands & Wildlife

17-daagse self-drive Zuid-Afrika

Winelands & Wildlife 17-daagse self-drive Zuid-Afrika

Deze reis voert u naar het genoeglijke zuidwesten van Zuid-Afrika. Dit is een rondreis met een rustig tempo die u optimaal laat genieten van de landschappelijke schoonheid van de Westkaap en de Tuinroute, en de Big 5 in het Kariega Private Game Reserve.

U kunt deze reis op 3 verschillende manieren maken:
A - Standaard met Toyota Corolla + GPS
B - Middenklasse met Nissan X-Trail + GPS
C - Deluxe met Toyota Fortuner SUV + GPS

 

  • Kaapstad
  • Winelands
  • Stellenbosch
  • Hermanus
  • Swellendam
  • Oudtshoorn
  • Plettenberg Bay
  • Game drives in het Kariega Private Game Reserve

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-3

Kaapstad

Aankomst Kaapstad transfer naar accommodatie.
Vanaf dag 2 beschikt u over een huurauto:
Optie A - Toyota Corolla met GPS
Optie B - Nissan Qashqai met GPS
Optie C - Toyota Fortuner SUV met GPS

In de 17e eeuw door Jan van Riebeeck gesticht als verversingsstation voor de V.O.C. en sindsdien uitgegroeid tot een unieke metropool waar verleden en heden hand in hand gaan. In en rond Kaapstad vindt u wijngaarden, witte stranden, blauwe zee, palmbomen, uitstekende restaurants, historische en ultramoderne gebouwen, galerieën, winkels, musea maar ook townships waar u een beeld krijgt van het leven van de minder bedeelde Zuid-Afrikaan.
De stad is gebouwd rond de Tafelberg, die vanuit de verte duidelijk herkenbaar is. In de haven vindt u het semi-overdekte complex Victoria & Alfred Waterfront, met tal van winkels, restaurants, terrasjes en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland, het beruchte gevangeniseiland.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad:
o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Robben Island, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders BeachCape Point

TIP: Op stap met Christo Brand als privé gids.
Christo Brand was destijds bewaker op Robben Island, en later een goede vriend van Nelson Mandela. Christo Brand is een van de weinige mensen die heden ten dage nog kan vertellen over zijn persoonlijke vriendschap met Mandela en zijn gedachtengoed naar de wereld blijft uitdragen. Hij neemt u mee naar bijzondere plekken in Kaapstad.
Vraag onze experts naar meer informatie.

Optie A - Floréal House
Optie B - Abbey Manor, grand luxury room
Optie C - Cape Grace, Dock House luxury room

Floréal House, Kaapstad
guesthouse
Floréal House
logies & ontbijt
Abbey Manor, Cape Town, South Africa
guesthouse
Abbey Manor
logies & ontbijt
Cape Grace, Cape Town
city hotel
Cape Grace
logies & ontbijt

Dag 4-5

Stellenbosch

Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad van Zuid-Afrika. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl. Tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, die het beste te voet verkend kan worden. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

Te doen & te zien in en rond Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, ​bezoek verschillende wijnboerderijen/-huizen (o.a. Boschendal, Delaire, Midfdelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.), Le Pique Nique

Optie A - Rusthuiz Guesthouse
Optie B - WedgeView Country House & Spa
Optie C - Oude Werf, deluxe room

Rusthuiz Guest House, Stellenbosch, Zuid-Afrika
boutique hotel
Rusthuiz Guest House
logies & ontbijt
WedgeView, Stellenbosch, Zuid-Afrika
country hotel
WedgeView Country House & Spa
logies & ontbijt
Oude Werf, Stellenbosch, Zuid-Afrika
boutique hotel
Oude Werf Hotel
logies & ontbijt

Dag 6-7

Hermanus

Hermanus staat bekend als het beste walvisstation op het vasteland ter wereld. De “Whale Crier” loopt door het dorp om aan te geven dat de walvissen weer in de baai zijn en waar ze zijn. Hermanus is begin 1800 ontdekt door Hermanus Pieters. Hij vestigde zich hier en snel kwamen er meer mensen die het een ideale plek vonden. Hermanus ligt in een prachtig natuurgebied met een mild klimaat. Naast het waarnemen van walvissen, kunt u er ook naar hartelust wandelen. Diverse hiking trails brengen u naar de mooiste plekken. In de omgeving van Hermanus vindt men steeds meer wijnboerderijen. In het museum in de oude haven wordt het lokale vissersleven tentoongesteld. Er is een onder- watermicrofoon waarmee de tonen van aanwezige walvissen worden opgevangen.

Te doen & te zien in en rond Hermanus:
o.a. walvissen kijken (juli/november), markt, shark cage diving, Zwelihle Township Tour, Hemel ’n Aarde Valley Wine Route, Sundowner Caramaran Cruise (half december/half april)

Optie A - Whale Rock Luxury Lodge, standard room
Optie B - Whale Rock Luxury Lodge, ocean view room
Optie C - Mosselberg on Grotto Beach, deluxe room

WhaleRock Luxury Lodge, Hermanus, Zuid-Afrika
lodge
WhaleRock Luxury Lodge
logies & ontbijt
Mosselberg on Grotto Beach, Hermanus, South Africa
boutique hotel
Mosselberg on Grotto Beach
logies & ontbijt

Dag 8-9

Swellendam

Swellendam is de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika (op Kaapstad en Stellenbosch na). Het is een landbouwcentrum aan de voet van de indrukwekkende Langebergen. De stad wordt gekarakteriseerd door met eiken omzoomde straten en goedbewaarde historische oud-Hollandse gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Het Drostdy Museum en het Bontebok Nationale Park waar de zeldzame en mooie bontebok voorkomt, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook zijn er volop wandelmogelijkheden in het Marloth Nature Reserve, dat ten noorden van de stad ligt.

Te doen & te zien in en rond Swellendam:
o.a. Klein Karoo wijngebied, Bontebok National Park, Wildebraam Liqueurs

Optie A - Swellendam Country Lodge
Optie B - Bloom Estate
Optie C - De Kloof Luxury Estate, deluxe suite

Swellendam Country Lodge
boutique hotel
Swellendam Country Lodge
logies & ontbijt
Bloom Estate, Swellendam
boutique hotel
Bloom Estate
logies & ontbijt
De Kloof Luxury Estate, Swellendam, South Africa
boutique hotel
De Kloof Luxury Estate
logies & ontbijt

Dag 10-11

Oudtshoorn

Het plaatsje Oudtshoorn langs de beroemde Tuinroute in de provincie West Kaap wordt wel de “struisvogelhoofdstad” van de wereld genoemd, aangezien de omringende weidegronden hier bevolkt worden door struisvogels. Dit stadje van 50.000 inwoners is genoemd naar Baron Pieter van Rheede van Oudtshoorn, de man die tot gouverneur van de Kaap werd benoemd maar in 1773 op zee stierf voordat hij zijn ambt kon aanvaarden. De struisvogels werden vroeger vooral gefokt vanwege de veren, maar tegenwoordig voornamelijk voor consumptie. De struisvogelboerderijen van Oudtshoorn zijn uniek in de wereld en nergens worden de dieren met zoveel succes gefokt.

Te doen & te zien in en rond Oudtshoorn:
o.a. ​bezoek struisvogelboerderij, Cango Caves, Swartberg natuurreservaat, Cango Wildlife Ranch, Meerkat Magic 

Optie A - De Zeekoe Guest Farm, luxury room LO 
Optie B - Hlangana Lodge, superior room
Optie C - Rosenhof Country House

De Zeekoe Guest Farm
guesthouse
De Zeekoe Guest Farm
logies & ontbijt
Hlangana Lodge, Oudtshoorn, Zuid-Afrika
lodge
Hlangana Lodge
logies & ontbijt
Rosenhof Country House, Oudtshoorn, Zuid-Afrika
boutique hotel
Rosenhof Country House
logies & ontbijt

Dag 12-14

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een exclusief vakantieoord in een prachtige omgeving dat 's zomers veel bezoekers trekt. Bij de drie fraaie stranden kunt u veilig zwemmen en watersporten. In de periode van juli t/m oktober vormen de walvissen met hun jongen een vast schouwspel langs de kust van de Tuinroute. In de baai van Plettenberg Bay heeft u ook goede kans op het spotten van walvissen - er komen jaarlijks zo'n 1600 walvissen in de baai. Aan de rand van Plettenberg Bay ligt het Robberg Nature Reserve, waar u mooie wandelingen kunt maken.

Te doen en te zien in en rond Plettenberg Bay:
o.a. Knysna Waterfront, lagoon cruise, Monkeyland, Birds of Eden, Elephant Park, Robberg, Whale & Dolphin Watching, Elephant Sanctuary, Tenikwa Wildlife Awareness Centre, Adventureland

Optie A - Scallop Guest House
Optie B - Milkwood Manor on Sea, sea view room
Optie C - Kurland Hotel, deluxe room

Scallop Guest Lodge, Plettenberg, South Africa
boutique hotel
Scallop Guest Lodge
logies & ontbijt
Milkwood Manor on Sea, Plettenberg Bay, Zuid-Afrika
boutique hotel
Milkwood Manor on Sea
logies & ontbijt
Kurland Estate, Plettenberg, Zuid-Afrika
country hotel
Kurland Estate
logies & ontbijt

Dag 15-16

Kariega Private Game Reserve

U bezoekt Kariega, prachtig gelegen aan de beroemde Tuinroute tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Het aantrekkelijke van dit wildreservaat is dat het een echte wildernis is, midden in het 1820 Settler gebied met haar rijke historische geschiedenis, terwijl het op slechts 20 minuten rijden van de gouden stranden van Kenton-on-Sea ligt.
In dit 9000 hectaren grote wildreservaat, hoog boven de spectaculaire Kariega Rivier vallei, vindt u veel soorten wild, zo als de leeuw, olifant,buffel, luipaard, neushoorn, nijlpaard, hyena, giraf, eland, gnoe, waterbok en een verscheidenheid aan antilopen. Verder vindt u er veel vogelsoorten inclusief twee soorten arenden.
In het oostelijke gedeelte van het park komt geen Big 5 voor.

Tijdens uw verblijf kunt u niet alleen game drives en wandelsafari's maken, maar ook boottochtjes op de Kariega rivier, begeleide wandelingen, kanovaren, vliegvissen en zwemmen in de mooie rivierpoelen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Safari activiteiten worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.

Optie A - Kariega Main Lodge
Optie B - Kariega Ukhozi Lodge
Optie C - Kariega Settlers Drift

Kariega Main Lodge, Zuid-Afrika
lodge
Kariega Main Lodge
vol pension + activiteiten
Kariega Ukhozi Lodge, South Africa
lodge
Kariega Ukhozi Lodge
all inclusive + activiteiten
Kariega Settlers Drift, Zuid-Afrika
tented camp
Kariega Settlers Drift
all inclusive + activiteiten

Dag 17

Port Elizabeth / Johannesburg

U rijdt van het Kariega Private Game Reserve naar Port Elizabeth. U vliegt vanaf Port Elizabeth naar Johannesburg* voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: