Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Best of East Africa

13-daagse groepsreis Kenia & Tanzania

Best of East Africa groepsreis Kenia Tanzania

Tijdens deze zeer complete, bijzondere groepsreis krijgt u een goede indruk van de natuur en de wilde dieren in het grensgebied tussen Kenia en Tanzania. Een aanrader!

1 - Kleine internationale groepen: minimaal 2 / maximaal 7 personen per safari voertuig
2 - Gegarandeerd vertrek
3 - Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
4 - Overnachtingen in luxe lodges
5 - Engelstalige gids
6 - Volledig verzorgd

U kunt deze reis ook op privé-basis maken. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

 

Game drives in de volgende parken:

  • Amoseli National Park
  • Lake Naivasha
  • Lake Nakuru National Park
  • Masai Mara Game Reserve
  • Serengeti National Park
  • Ngorongoro Conservation Area & Crater

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Tanzania of op één van de eilanden:

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Nairobi

Aankomst in Nairobi. U wordt op het vliegveld verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw hotel brengt.

Alternatieve accommodatie: EKA Hotel
Sarova Panafric Nairobi
city hotel
Sarova Panafric
logies & ontbijt

Dag 2-3

Nairobi

Na het ontbijt maakt u een korte sightseeing tour door Nairobi, waardoor u in korte tijd de schoonheid en geschiedenis van de stad ontdekt. U brengt o.a. den bezoek aan het Sheldrick olifanten weeshuis, het Giraffe Centre en het Karen Blixen Museum.

Amboseli National Park

Na de lunch verlaat u Nairobi en rijdt u in ongeveer twee uur naar het Amboseli National Park, een relatief klein park maar met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. U kunt tijdens de game drives genieten van de leeuwen, giraffen, zebra’s, buffels, neushoorns, wildebeesten, impala’s, gazelle’s en vele ander diersoorten, waaronder ongeveer 425 verschillende soorten vogels.

Optioneel: ballonvaart

Alternatieve accommodaties: Kilima Tented Camp of Amboseli Oltukai Lodge
Amboseli Serena Safari Lodge Kenia
lodge
Amboseli Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 4

Lake Naivasha

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Naivasha. Lake Naivasha is een prachtig zoetwatermeer, omringd door dikke stroken papyrus. De bossen rond het meer zitten vol met vogels en daarom is Naivasha ook bekend als een vogelbestemming van wereldklasse. Giraffen dwalen door de acacia, buffels wentelen zich om in de moerassen en colobus apen roepen vanuit de boomtoppen terwijl de grootste nijlpaardpopulatie van het meer de dag doorbrengt met slapen in het ondiepe water.

U kunt (optioneel) een boottocht op Lake Naivasha maken ($50,- per persoon). Op deze manier krijgt u een goed beeld van de meer dan 300 vogelsoorten die het meer kent.

Optioneel: bootsafari

Alternatieve accommodaties: Naivasha Simba Lodge of Lake Naivasha Crescent Camp
Lake Naivasha Sopa Resort Kenya
lodge
Lake Naivasha Sopa Resort
vol pension

Dag 5

Lake Nakuru National Park

U rijdt naar het ondiepe sodameer Lake Nakuru, beroemd om de miljoenen roze flamingo’s die zich bij laagwater komen voeden met de algen en plankton uit het meer.
U maakt een game drive rond het meer en gaat verder op zoek naar wild in dit bijzondere park met acaciabossen, afgewisseld door grasvlakten. Meer dan zestig neushoorns genieten hier een bijzondere bescherming.
Verder kunt u ook  buffels, luipaarden, leeuwen, Rothschild's giraffen, White en Black Colobus apen tegenkomen, evenals impala’s, dik-dik’s, klipspringers en klipdassen.

Alternatieve accommodatie: Sarova Woodland Hotel
Lake Nakuru Sopa Lodge, Kenya
lodge
Lake Nakuru Sopa Lodge
vol pension

Dag 6-7

Masai Mara Game Reserve

U vertrekt vroeg voor een afwisselende rit naar Kenia’s bekendste wildpark, de Masai Mara. De reis voert u door de Great Rift Valley waarna u afdaalt naar de Masai Mara, het land waar de rood omwade Masai hun koeien hoeden zonder zich iets aan te trekken van roofdieren. Hier vindt u ook de Masai giraffen.
U maakt ‘s morgens en ‘s middags een game drive in dit prachtige natuurpark met alle gelegenheid om schitterende foto’s te maken. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes, heuvels, acaciabossen en dicht struikgewas. De Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) wordt meestal wel gezien in dit gebied, maar zeker ook vele soorten gazellen, zebra's, hyena’s en veel vogelsoorten.

Op dag 7 kunt u genieten van een volle dag game drive in het Masai Mara Game Reserve.

Alternatieve accommodaties: Sarova Mara Game Camp of Ashnil Lodge
Mara Serena Safari Lodge Kenya
lodge
Mara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 8

Lake Victoria

Vandaag heeft u een flinke rit voor de boeg. Na het ontbijt vertrekt u richting grensovergang Isebania. De weg doorkruist de Mara rivier en voert langs het Masura Moeras.
Na de nodige grensformaliteiten passeert u de grens met Tanzania. U stapt hier over in een ander safarivoertuig maar behoudt uw gids. U rijdt naar Speke Bay aan het grootste meer in Afrika, Lake Victoria. Met een oppervlakte van 68.000 km² is het bijna zo groot als  het totale oppervlak van Nederland en België samen.

Optioneel: bootsafari en cultureel bezoek vissersdorp

Alternatieve accommodatie: Speke Bay Lodge
Serenity on the Lake, Kalemera, Lake Victoria, Tanzania
resort
Serenity on the Lake
vol pension

Dag 9-10

Lake Victoria

In de ochtend heeft u de mogelijkheid voor enkele optionele excursies: een boot- of kanotocht op Lake Victoria of een Cultural Experience, waarbij u meer inzicht krijgt in het leven van de lokale bevolking in het nabijgelegen vissersdorp.

Serengeti National Park

Na de lunch rijdt u naar naar de Ndabaka Gate, de westelijke ingang van het Serengeti National Park. Zelfs tijdens de droge periode komt u in dt deel van het park het hele jaar vele dieren zoals zebra's en roofdieren) tegen. Zij doen niet mee aan de “grote trek” van hun verwanten. Verder leven er giraffen, buffels, elanden, hartebeesten, kongoni antilopen, waterbokken, Thompson gazellen, leeuwen en hyena's, enz.
U reist verder middels een en-route game drive door het park naar uw accommodatie.

Op dag 10 kunt u genieten van een volle dag game drive in het Serengeti National Park.

Optioneel: ballonvaart

Alternatieve accommodaties: Mbalageti Serengeti of Mbuzi Mawe Serena Camp
Serengeti Serena Safari Lodge, Serengeti National Park, Tanzania
lodge
Serengeti Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 11

Serengeti National Park

Na het ontbijt kunt u genieten van een volle dag game drive in het Serengeti National Park. U gaat samen met de gids verschillende gebieden verkennen, waaronder de rivieren in het Seronera gebied, de Moro kopjes en de Gol kopjes. De uitgestrekte graslanden worden afgewisseld met rotspartijen van kopjes (rotsen) die als eilanden in de vlakke vlakte staan. Onderweg ziet u een grote verscheidenheid aan vogels, zoogdieren en reptielen.

Ngorongoro Conservation Area

Na een picknick lunch bij Nabi Hill rijdt u middels een en-route game drive door de 'short grass plains' op de grens van het Ngorongoro Conservation Area, via de Malanja depression naar de Ngorongoro krater. Ook hier kunt u ondeweg veel verschillende landschappen en dieren zien.

Alternatieve accommodatie: Ngorongoro Lions Paw Camp
Ngorongoro Serena Safari Lodge Tanzania
lodge
Ngorongoro Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 12

ngorongoro crater

Ngorongoro Crater

's Morgens vroeg rijdt u langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 km2. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.

De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Aan het einde van de middag rijdt u naar Manyara voor uw overnachting.

Optioneel: nacht game drive Lake Manyara National Park

Alternatieve accommodaties: Kirurumu Manyara Lodge of Kilima Moja Lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge Tanzania
lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 13

Mto wa Mbu

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het dorpje Mto wa Mbu voor een tour van een halve dag. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u het dorp verkennen, bekend als een lokale interculturele smeltkroes waar ongeveer 120 stammen wonen. Een bruisend, bloeiend dorp: het is fascinerend om de kleurrijke mengeling van talen te horen en de unieke gebruiken uit de eerste hand te aanschouwen.

Arusha

Na het middaguur vertrekt u naar Arusha. Onderweg bezoekt u nog een lokale souvenirwinkel, waarna u naar de luchthaven rijdt voor uw terugvlucht of een vlucht naar één van de eilanden voor de kust om op het strand heerlijk tot rust te komen.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Tanzania of op één van de eilanden:

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: