Corfu & Ionische eilanden

8-daagse zeilcruise Griekenland

8-daagse Zeilcruise Corfu & Ionische eilanden

Deze 8-daagse zeilcruise met het zeiljacht Chronos voert u langs de Ionische eilanden Corfu, Paxos, Antipaxos, Lefkas en Ithaka. Deze eilanden liggen, samen met talloze kleine eilandjes, ten westen van de Griekse kust. Het meest noordelijke eiland Corfu ligt ter hoogte van Albanië.

Typisch voor de regio zijn de lichte tot middelmatige winden, kristalhelder water, schilderachtige baaien, plaatsen met veel geschiedenis, sporen van de goden en bij Ithaka ook het huis van Odysseus. Veel schrijvers, kunstenaars en beroemdheden herkenden de charme van de Ionische archipel.

 

  • Unieke ervaring
  • Meezeilen mag, hoeft niet
  • Zwemmen, excursies en recreatie
  • Corfu Stad
  • Baai van Paleokastritsa
  • Paxo, Antipaxos, Kefalonia, Ithaka en Lefkas


Tegen een kleine meerprijs kunt u 'reizen in een bubbel'.
Meer informatie ⊳

 

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-7

Amsterdam > Corfu

U vliegt van Amsterdam naar de luchthaven van Corfu, Griekenland (vlucht en transfer niet inbegrepen).
De Chronos vertrekt vanuit de haven van Corfu.

Na het inschepen en een welkomstdiner voor Corfu stad, is een avondwandeling door de stad, een van de mooiste steden van Griekenland, een must. Een wandeling langs de esplanade, door de vesting en de oude stad, die doet denken aan de Venetiaanse overheersing in de 13e en 14e eeuw, brengt u in de stemming voor de reis.

U vaart van Corfu via de noordelijke route naar Paleokastritsa, een van de mooiste baaien van Corfu aan de noordwestkust. Over het kleinste en misschien wel mooiste eiland van Paxos met zijn ruige baaien en duizenden olijfbomen en Antipaxos (de waterkleur doet hier denken aan het Caribisch gebied!).
U zeilt verder naar het zuiden via Kefalonia en Ithaka; waar vanuit volgens de Griekse mythologie Odysseus zijn rijk regeerde.

Via Lefkas zeilt u weer naar het noorden, langs Skorpios, het privé-eiland van de Onassis-familie, terug naar Corfu. Het is ontspannen zeilen met veel tijd voor zwemmen, excursies en recreatie.

Zeiljacht Chronos
boat
Zeiljacht Chronos
vol pension

Dag 8

Corfu > Amsterdam

Vandaag monstert u af in de haven van Corfu. U kunt terug naar de luchthaven van Corfu voor uw vlucht naar huis (transfer en vlucht niet inbegrepen), of u kunt uw reis verlengen met een accommodatie op het eiland.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: