Eastern Cape

Port Elizabeth, bekend als de "Vriendelijke Stad", is de poort tot de Oost-Kaap en een plezierige plaats voor het hele gezin, met historische plaatsen zoals Donkin Street waar zich in 1820 kolonisten vanuit Engeland vestigden.

Naar het westen ligt het weelderig begroeide Tsitsikammawoud, "de plaats van overvloedig water", terwijl naar het oosten de Amatolabergen liggen. Beide gebieden zijn ideaal voor diegenen die hun tijd graag buitenshuis doorbrengen, zoals bijvoorbeeld met het maken van trektochten.

In het binnenland ligt de droge Karoo, met zijn overvloed aan wild, en als tegenhanger daarvan de kust van de Indische Oceaan met de toepasselijke naam "Zonnekust" en "Wilde Kust".

In deze provincie ligt het dorp Qunu waar Nelson Mandela is geboren en de University College van Fort Hare, waar hij gestudeerd heeft. De Oost-Kaap is de traditionele thuisbasis van het Xhosa-volk.

De provincie heeft een overweldigende overvloed aan flora en fauna, waaronder de "Big Five" (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel), in een malariavrije omgeving. Verdere natuurbeschermingsgebieden zijn het Bergzebra Nationale Park en het Addo Olifant Nationale Park. De kustwateren zijn rijk aan zeeleven, met een overvloed aan dolfijnen en af en toe een walvis die men vanaf het strand kan zien.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: