Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kafue National Park

Dit park is gelegen in centraal-west Zambia, heeft de grootte van Wales in Groot-Brittannië en is tweemaal zo groot als het Yellowstone National Park in Amerika. Het is het grootste park in Zambia en één van de grootste ter wereld.

Het park ligt in drie provincies van Zambia en heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan meer dan 400 vogelsoorten en een uitbundig wildleven, waarvan de enige grote afwezige de giraf is.

De Kafue Rivier en haar zijrivieren voeden dit gevarieerde landschap van golvende grasvlaktes en bossen. Een groot deel van het park is bebost met hier en daar stukken open grasland, ook wel bekend als ‘dambos’, waar antilopen naartoe trekken om te grazen. Deze worden onderbroken door termietenheuvels, vijgenbomen en palmbomen. Roofdieren zoals luipaarden en leeuwen komen in dit gebied ook voor.

Een dominerende attractie in het park zijn de Busanga Plains – een uitgestrekt moeras dat gevoed wordt door de Lufupa Rivier. Dit moeras staat erom bekend in het droge seizoen vrijwel te verdwijnen, waardoor nijlpaarden vaak vastzitten in ondiepe poelen. Bij Kafwala splitst de rivier zich in kanalen die schuimende stroomversnellingen veroorzaken. De rivier komt weer samen en stroomt verder ten zuiden van Itezhi-tezhi, waar een dam is aangelegd om een enorm meer te vormen.

Wegen zijn in Zambia vaak erg slecht en de wegen in en rond het park zijn daarop geen uitzondering. Sommige zijn zelfs onbegaanbaar voor een 4-wheel drive…

ONZE TOPACCOMMODATIES Kafue National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: